11 левскари може да си тръгнат от "Герена" през лятото


11 левскари може да си тръгнат от "Герена" през лятото

1208 0

В "Левски" се стягат за поредната голяма зимна селекция - треньорът Елин Топузаков настоява за привличането на поне 4-5 нови играчи. Наред с това обаче спортният директор Станислав Ангелов и наставникът трябва внимателно да погледнат настоящата ситуация около състава. Защото тя не е никак добра от гледна точка на договорите на играчите.

"Левски" е в такова положение, че 11 от настоящите му играчи могат да не са в сини фланелки през лятото. Просто защото контрактите им изтичат на Нова година или в края на месец юни 2017-а.

Обвързани със столичани само до 30 януари са двама от привлечените в средата на полусезона - Виктор Генев и Галин Иванов. Такъв е статутът и на десния бек Сашо Александров, който играе за "сините" в последните 2 години.

Цели осмина футболисти пък към момента са на разположение на Левски до лятото на следващата година. Това са вратарят Иван Чворович, капитанът Веселин Минев, Сърджан Лукин, Александър Александров, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Антонио Аниете и Илиян Мицански.

Излиза, че с по-дългосрочни договори от титулярния състав са само Боян Йоргачевич, Димитър Пиргов, Божидар Краев, Мехди Бурабия, Франсис Нар и Бабатунде Аденижи. С Левски са обвързани още Хеан Деса и Симон Сандберг, които обаче минават в графата "скъпо платени чуждестранни разочарования".

Така че на "Герена", преди да гледат какво предлага пазарът, трябва да решат кои от настоящите футболисти искат да задържат, пише "Тема Спорт". За да не стане така, че през лятото, вместо да надграждат, да се наложи да правят цяла нова единайсеторка.

В "Левски" са длъжни пред феновете да направят така, че да има достоен отбор за участие в евротурнирите - такъв, който да не се спъва още в първото стъпало. И такъв, който да може да поддържа интригата за титлата поне докато пукне пролет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички