Томас Лафчис посочи защо Левски влезе в черна серия и коментира вратарския казус


Томас Лафчис посочи защо Левски влезе в черна серия и коментира вратарския казус
Снимка: БГНЕС

10764 0

Бившият собственик на Левски - Томас Лафчис, коментира тежката серия, в която влезе отборът. "Сините" загубиха последните си 3 мача в първенството, и то с общ резултат 2:10, а Лафчис посочи двете основни причини според него за това.

Причините за кризата

"Късата пейка и липсата на основни футболисти в Левски доведоха до тези некачествени изпълнения на терена. Иначе аз смятам, че съставът играе добре в последните три месеца, въпреки продажбата на трима основни играчи. Трябва обаче търпение, защото отбор не се гради толкова лесно.

Той вярва, че Костов ще намери път за излизане от кризата

Николай е добър специалист и ще намери начин да изкара отбора от тази криза след мачовете с Лудогорец и ЦСКА. "Сините" привърженици в никакъв случай не трябва да се отчайват, защото в момента този тим се сглобява. Смятам, че треньорът има нужда от спокойствие", заяви той пред БНТ.

Вратарският казус на "Герена"

"Няма футболист, който да не е правил грешки. Да не говорим и за вратарите. И двамата са много млади и им трябва спокойствие, за да успеят да се реализират. Със сигурност обаче не е добре да имаш двама добри вратари на подобна възраст. Треньорът на вратарите заедно с останалия щаб трябва да изберат кой страж да бъде налаган и той да играе.

Аз обаче не смятам, че има криза на този пост в Левски, защото и Пламен Андреев, и Иван Андонов са много талантливи и имат своето бъдеще в отбора", посочи бившият "син" бос по темата с младите вратари на тима.

Контактува ли с настоящото ръководство Лафчис?

Лафчис заяви и че се вижда често с настоящото ръководство на клуба, но не е бил питан за съвет. "Аз все пак им влизам в положението, защото е нормално публиката да иска победи, но тя трябва и да подкрепя отбора и в тежките моменти. Привържениците трябва да знаят, че Левски е религия и да са зад тима във всички мачове, защото това е истинската любов", завърши той. А ето какво каза Николай Костов след загубата от Черно море. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички