Тодор Батков: Разочарован съм, очаквах Божков да постъпи като мен


Тодор Батков: Разочарован съм, очаквах Божков да постъпи като мен
Снимка: БГНЕС

1820 0

Бившият президент на Левски Тодор Батков изрази съжаление от действията на Васил Божков, който вчера (13.05) прехвърли акциите на премиера Бойко Борисов. Той обаче отказа да ги приеме, като до момента различни юристи даваха мнение чие притежание в момента са акциите.

"Доста съм разочарован. Аз действително очаквах господин Божков да постъпи така, както аз постъпих - да ги даде на феновете (акциите на "Левски" - бел. ред.) или на Константин Папазов, или на дружеството", сподели Батков в сутрешния блок на bTV.

Следете НА ЖИВО всичко около ситуацията с акциите на Левски.

"Божков можеше да направи същото и да даде акциите на Тити Папазов, който е чист човек. В най-тежките ми месеци като президент на Левски именно Тити, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за Левски. Връщах му тези пари допреди две години", разкри още бившият собственик на Левски.

"С Левски никой няма право да постъпва така. Очевидно не може да продължава схемата и системата на благодетеля, на 'чичко-паричко' и т.н. Нормално е феновете да се включат, нормално е да се води маркетинг и съответно - да не се харчи безогледно", коментира още Батков.

По думите му е започната процедурата по прехвърлянето на акциите и в момента те са по-скоро ничии. Батков смята, че акциите могат във всеки един момента да се върнат към Васил Божков. Тези акции могат на всеки да се джиросат, но тези акции в момента са блокирани - те не могат да участват в общо събрание, не могат да формират мнозинство, не могат да гласуват, коментира още бившият собственик на клуба. Той каза, че около 45-46 милиона е вложил в Левски. "Много пари са, но не съжалявам - толкова щастие донесох на хората, че не съжалявам".

В момента акциите на клуба са на "Герена", като Павел Колев заяви, че те в момента все още са на Георги Попов - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички