Терените отново "обсебиха" Стоилов след мач на Левски


Терените отново "обсебиха" Стоилов след мач на Левски
Снимка: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

4166 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов остана много доволен от показаната игра от неговите възпитаници при категоричния успех в Кърджали. 

"Сините" записаха едно от най-силните си представяния през този сезон и с превъзходната си игра в атака продължиха серията си от 5 месеца без поражение далеч от дома

Терени, терени, терени... 

Стоилов сподели, че победата е изключително важна за неговия отбор, но в същото време похвали домакините за професионалното отношение, което са демонстрирали към провеждането на срещата. 

"Наистина успешен следобед - добра победа срещу стойностен и стегнат отбор. В паузата влизаме в добро настроение и, с оглед показаното на терена, заслужено спечелихме. През първото полувреме стояхме по-добре, имахме повече ситуации. Благодаря на Арда за отличните условия за футбол. Има стадиони, където отиваме и може да се полива теренът, но не го правят, за да имат предимство. В Арда се опитват да работят по европейски модел", каза Мъри след срещата. 

"Беше важна победата. Имахме горе-долу подобни мачове, но сега успяхме да си реализираме положенията", допълни относно играта Стоилов. 

Разиграха ли се бразилците в Левски

Рикардиньо и Роналдо вкараха голове, а Уелтън се отчете с асистенция за победата с 3:0 в Кърджали. Стоилов обаче похвали целия отбор, без да отличава индивидуалното представяне. 

"Целият отбор напипва ваксата. Това им е задачата - да вкарват голове. С подобряването на терените, играчите ще имат повече възможности да покажат техническия си арсенал. Имаше по-добра организация както в средата на терена, така и в защита", споели Стоилов. 

4 поредни сухи мрежи за Левски

Защитата на "сините" изглежда също достига своя пик, след като отборът записа поредна суха мрежа през 2023 година. Стоилов обаче очаква още по-добра игра. 

"Стабилна защита имаме, но това не е максимумът на тези играчи. Има накъде да се развиваме и градим. Не може да имаш трима национални състезатели и да се притесняваш дали ще играят добре. Задължени са да играят добре. Важно е да запазим колективните действия на терена", каза той. 

250 мача в родния шампионат за Стоилов

Победата в Кърджали е още по-сладка за Мъри, който вече има 250 мача в родния елит. Самият той обаче е научил за постижението си едва вчера, и то от собственика на тима. 

Оттук е започнало всичко - от моята родина. Единственото, което не ми харесва, е, че има месеци, в които терените са ужасни. След паузата ще се подобри всичко. Лично аз се радвам, че съм достигнал до 250 мача - не знаех, че съм стигнал до толкова срещи, Сираков ми каза вчера", завърши Стоилов. 

И, докато бразилците определено записаха отличен двубой в Кърджали, един от българските футболисти стана играч №1 в мача (вижте кой е той в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички