Сърцатата отбрана на Пирин сдаде в края - пресата на Левски мачка (ВИДЕО)


Сърцатата отбрана на Пирин сдаде в края - пресата на Левски мачка (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6043 0

Левски спечели отложеното си домакинство на Пирин от шестия кръг на Първа лига. В герои за победителите се превърнаха Уелтън (78’) и Асен Митков (87’) в края на двубоя. Възпитаниците на Николай Костов обаче бе заслужена, след като контролираха двубоя през цялото време и създадоха цели 29 голови положения срещу 3 на “орлетата” до изтичането на редовното време. 

Двамата реализатори не бяха вкарвали до този момент през сезона в Първа лига, но младокът бе асистирал веднъж, а бразилецът - 2 пъти. Отличен двубой записа стражът на Пирин - Ковальов, отразил куп чисти положения на домакините, а завръщане в официален мач за Левски направи Николай Михайлов. 

Възпитаниците на Николай Костов контролираха кълбото през 65% от двубоя и бяха поставили съперника под изключителен натиск. При много от ситуациите преди попаденията в последния четвърт час - само украинският вратар се оказваше пречка за “сините”.

Пред Левски предстои гостуване на Крумовград на 18 септември, което ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg, а Пирин се отправя към Пазарджик за двубой с Хебър в същия ден. След седем изиграни двубоя столичани се изкачиха до третото място с 15 точки, а ”орлетата” остават на дъното с една единствена точка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Герена“ очаквано започна с по-активна игра на Левски. Първият опит за удар дойде от страна на гостите. Андрей Йорданов получи отляво, но би неточно.

В 6-ата минута се стигна до първата добра възможност за домакините. Цунами центрира към сънародника си Рикардиньо, а нападателят стреля с глава, но над вратата на Ковальов.

В 14-ата минута Николай Михайлов измъкна „сините“. Джавад Ел Джемили направи голям гаф при опит да върне топката назад. Така той изведе Юго Комано сам срещу  Михайлов. За късмет стражът парира удара на нападателя.

Малко след това Уелтън получи болки в левия крак. Бразилецът все пак продължи срещата.

В 25-ата минута Роналдо бе изведен отдясно, но направи нещо средно между удар и пас в пеналта.

В следващите минути сините бяха по-активни. Те обаче така и не успяваха да превземат вратата на съперника.

В 37-ата минута Дарлан стреля от дъгата, Ковальов изби неубедително. Уелтън обаче не успя да направи добавка.

Само 120 секунди по-късно Левски пак не успя да прати топката в мрежата на „орлетата“. След центриране от корнер на  Дарлан Цунами стреля с глава, вратарят Ковальов спаси, а бразилецът нямаше шанс да направи добавка. Минута по-късно стражът се справи и удар на Фадига.

Фадига пробва нов страхотен удар в последната минута. Сега обаче той не успя да вкара подобен гол на този срещу Айнтрайхт, защото пазещият като лъв Ковальов отново се справи. Уелтън пък получи жълт картон за симулация в третата минута на добавеното време, след като падна в пеналта, но не получи дузпа , а официално предупреждение от съдията Ивайло Стоянов – Сватбата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

До изминаването на първия час игра интензитетът пред вратата на Левски бе изключително готов, но възпитаниците на Костов така и не успяха да открият. Най-чести бяха опитите на Уелтън, но Ковальов се отчете със страхотни намеси.

В 73' Фадига опита да изненада стража на Пирин от дистанция, но мерникът на французина бе неточен и топката не намери очертанията на вратата. "Сините" започнаха все по-често да пробват от дистанция след началото на последния четвърт час. 

ГОЛ! В 78-ата минута Уелтън успя да открие за домакините. В случая голяма роля за попадението на бразилеца бе собствената му скорост, след като надбяга Семенив и Бачев. Секунди по-рано бе получил асистенция с глава на Рикардиньо. 1:0!

ГОЛ! След още 10 минути рейд на Роналдо даде резултат и бе напът да си спечели дузпа. Той бе фаулиран, но точно тогава кълбото попадна в Митков, който без да се бави я прати с фамозен удар във вратата на Ковальов! 2:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Михайлов, Петрис, Ван дер Каап, Цунами, Роналдо, Рикардиньо, Ел Джемили, Уелтън, Дарлан, Димитров, Фадига;

Пирин: Ковальов, Суда, Батас, Дюлгеров, Йорданов, Тютюков, Бенгюзов, Семенив, Тасев, Бачев, Комано;

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Левски ще търси задължителен успех, като има 12 точки в 6 двубоя. "Орлетата" се намират в много трудна ситуация, като имат само една спечелена точка от 7 двубоя и са на дъното на класирането.

Николай Кръстев няма да разчита на Пламен Андреев и Хосе Кордоба, които само до преди ден имаха ангажименти с националните си отбори. Така, по всяка вероятност на вратата ще застане Николай Михайлов, който ще запише първи мач за 2023 година. Твърде вероятно е резерва да остане и Андриан Краев, както и Кристиан Димитров, които също бяха с националния отбор на България.

Заради слабия старт Пирин смени треньора си и сега начело е Иво Тренчев. Той дебютира срещу Арда със загуба, а след това бе и контролата с ЦСКА 1948. Миналия сезон Левски победи у дома с 2:1 днешния си съперник, а в Благоевград завършиха 1:1. Съдия на днешния сблъсък ще е Ивайло Стоянов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички