Повече от удобен съперник! Левски търси продължение на безупречна серия срещу Пирин


Повече от удобен съперник! Левски търси продължение на безупречна серия срещу Пирин
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2677 0

Левски посреща отбора на Пирин в отложения двубой от 6-ия кръг на Първа лига. "Сините" имат 12 точки от 6 изиграни мача и ще търсят задължителна победа срещу неубедително представящият се отбор на "орлетата", който има само 1 точка от 7 мача.

Николай Костов няма да може да разчита на някои от титулярите си заради ангажименти с националните отбори. Извън групата останаха вратарят Пламен Андреев, както и Хосе Кордоба. По всяка вероятност и Андриан Краев ще остане резерва, тъй като игра за националния ни отбор в последните двубои.

Със сигурност обаче "сините" ще се стремят към трите точки. Най-вече след изказвания, с които бяха категорични, че ще се борят за титлата. Освен това Левски е в отлична серия срещу Пирин като домакин. Нещо, което със сигурност не иска да развали.

Безупречната серия на Левски до този момент

В последните си 5 мача "сините" имат 5 победи. Като последната победа - миналия сезон, е най-скромната само с един гол. На 7 август 2022 г. Роналдо вкарва единственото попадение, за да донесе успех за столичния тим.

Година по-рано успехът на Левски е далеч по-изразителен с 3:0. През октомври столичани са на седмо място, но два гола на Марин Петков и един на Билал Бари донасят категоричната победа. Предвид отсъствието на благоевградския отбор от елита за няколко сезона, то следващият мач е на 2 декември 2017, като домакините отново стигат до 3:0. Роман Прохазка, Жуниор Мапуку и Васил Панайотов са голмайсторите.

През 2016 година има два мача на стадион "Георги Аспарухов". Първият е през март месец в края на сезон 2015/16. Пирин отново отнася 3 гола от Мигел Бедоя, Венци Христов и Франсис Нар, но Пирин открива след 11 минути игра чрез Стилиян Николов. Това е и последното попадение за тима на "Герена". При 2:0 завършва мачът на 17-и септември, когато Димитър Пиргов и Тунде Адениджи носят трите точки.

Като цяло от 2000 г. насам Пирин е успявал да стигне само веднъж до равенство на "Герена" и нито веднъж до победа. Хиксът е през 2015 г., когато двата тима завършват 0:0. Единственият успех на благоевградчани е през далечната 1985 година с 0:1. Въпреки негативната серия от Пирин обявиха готовност да "откраднат" точки от Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички