Стъпка напред за Левски към реконструкция на "Герена" - одобрено е решение за прехвърляне на собствеността


Стъпка напред за Левски към реконструкция на "Герена" - одобрено е решение за прехвърляне на собствеността
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

804 0

Една от големите цели на ръководството на Левски е реконструкция на стадион "Георги Аспарухов", като от клуба искат да придобият правото на строеж и да вземат съоръжението поне за 30 години. Това многократно е казвано от Наско Сираков, като наскоро бе обявено, че се чакат някои важни стъпки от Столична община.

Добра новина за Левски и "Георги Аспарухов"

"Не е тайна, че от повече от 6 месеца работим и искаме да придобием правото на строеж и да си вземем стадиона за 30 години. Това е, което сме подали като документация към ММС и областната управа. Сега работим отлично и с общината, нека това да се реши и има други стъпки, за които синята общност ще бъде запозната", сподели мажоритарният собственик на последната си пресконференция.

Наско Сираков иска Левски да има модерен стадион

А планът на "сините" за реконструкция вече е напреднал с една стъпка, като е било одобрено решение за прехвърляне на собствеността на спортния комплекс към Столична община. Това става с единодушно решение на архитектурната комисия на Столичния общински съвет (СОС), информира "Дневник".

Още: Студентите Николай Михайлов и Живко Миланов положиха изпит на "Герена" (ВИДЕО)

В четвъртък (25 април) се очаква решението да бъде гласувано на заседание на Столичния общински съвет. Предложението е внесено като допълнителна точка в дневния ред от кмета Васил Терзиев, председателя на СОС Цветомир Петров, председателя на спортната комисия Димитър Шалъфов и Прошко Прошков, който е председател на постоянната комисия по икономика.

Решението за прехвърляне на собствеността на стадиона е важна крачка за отдаването му на концесия на футболния клуб. От 1998 г. "Левски" не плаща наем за стадиона, а само данък сгради и такса смет, които бяха дължими към общината. В последните години обаче бяха натрупани задължения, за които Левски се споразумя да бъдат разсрочени, а с това вече може да кандидатства за концесия.

Още: Последният български треньорски сблъсък: Голям обрат на ЦСКА, но Мъри слага край на уникална серия на Стойчо Младенов срещу Левски

В Левски са сериозни: Освен за НАП, "сините" разкриват плановете си за новия стадион "Георги Аспарухов"?

Левски иска стадион "Георги Аспарухов" на концесия? Има много важно условие!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички