Последният български треньорски сблъсък: Голям обрат на ЦСКА, но Мъри слага край на уникална серия на Стойчо Младенов срещу Левски


Последният български треньорски сблъсък: Голям обрат на ЦСКА, но Мъри слага край на уникална серия на Стойчо Младенов срещу Левски
Снимка: Кoлаж: Sportlive.bg

3777 0

Само 20 дни ще раздели двете дербита между Левски и ЦСКА, като двата отбора ще играят още в откриващия кръг на плейофите в Първа лига. "Сини" и "червени" играха на 7-и април, когато "армейците" победиха с 2:0.

Макар да е минало по-малко от месец, не са малко промените, които настъпиха. А най-голямата бе при ЦСКА, като на мястото на Нестор Ел Маестро застана Стамен Белчев. Именно българският наставник бе сочен от голяма част от феновете като мечтания заместник на сърбина, който бе уволенен след загуба от Пирин на Националния стадион "Васил Левски".

Така в събота (27 април) и на двете треньорски скамейки ще има български специалист. Левски ще бъде воден от Николай Костов, който ще търси първа победа срещу този съперник. А Стамен Белчев има 9 мача срещу "сините" - 3 победи, 3 загуби и 3 равенства.

Още: ЦСКА и Левски дадоха информация за билетите, 6 блока и 1 ложа на стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени

Кога последно имаше български треньорски сблъсък на Левски - ЦСКА?

Връщайки лентата назад, ще погледнем кога последно български треньори са се изправяли един срещу друг в този двубой. А имената са повече от легендарни и за двата клуба.

Преди 2 години Левски бе воден от Станимир Стоилов, който наскоро се бе завърнал, докато Стойчо Младенов се радваше на последния си престой в ЦСКА, който не завърши без скандали между двете страни.

Левски и ЦСКА ще играят 2 пъти за 20 дни

Още: Левски и ЦСКА си харесаха играч от Първа лига, наскоро впечатлил срещу "червените"

Изиграват се два мача, като на 6-и март 2022 година срещата завършва при нулево равенство, а предходната на 26-и септември ЦСКА ликува след 2:1.

Тогава отборът на Стойчо Младенов обърна този на Станимир Стоилов, след като изоставаше с 0:1 почти до края на първото полувреме. Георги Миланов вкара за "сините" с красива задна ножица, но с попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо ЦСКА стигна до успеха.

Това бе осми пореден двубой, в който Левски не успя да победи ЦСКА, като за последно това се случи през 2019 година. Преди повече от 40 години пък "червените" бяха стигали до обрат.  Младенов пък продължи серията си срещу Левски с осма поредна победа. Това обаче приключи именно в следващия двубой с нулевото равенство, което бе и последните сблъсък между родни треньори.

Още: Емил Велев отправи призив към полицията преди сблъсъка между ЦСКА и Левски

24-годишен българин от Хебър Пазарджик вече е подписал договор с Левски?

Ситуацията с Фернандо Каранга: Как бе наказан от ЦСКА, контузен ли е още и ще играе ли срещу Левски?

Левски няма победа над ЦСКА в 7-те случая, в които Кабаков е свирил дербито

Официално: Георги Кабаков ще ръководи дербито ЦСКА - Левски в първата шестица

Сезон 23/24 - колеблив за Левски, но те събраха същия брой точки, както в сезона с Мъри преди Айнтрахт

ЦСКА предупреди: При нови ексцесии дербито с Левски ще е без фенове!

Първите думи на Асен Митков след новината за новия му договор с Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички