Стойчо Стоев показа проблемите на "Левски"


Стойчо Стоев показа проблемите на "Левски"

1632 0

Старши-треньорът на "Левски" Стойчо Стоев изрази недоволството си от играта, която "сините" показаха срещу Лудогорец, особено в офанзивен план.

26-кратните шампиони загубиха с 0:1 в Разград след пасивни 60 минути, в които не създадоха почти никакви положения. След попадението на Вандерсон Гаджев и компания се разиграха, но гол не падна.

"Не трябваше чак след гола да играем атакуващо и офанзивно, а още от началото. Но може би това е процес на развитие на този клуб. Може би трябва да свикне с това независимо, че срещу себе си имаме отбор като Лудогорец. Малко повече увереност и самочувствие ни липсва на този етап. След гола стояхме добре, създадохме някои ситуации. Липсват ни определени умения, за да преодоляваме такива отбори".

Стоев беше помолен да коментира и попадението на Вандерсон, за което вратарят Пламен Илиев носи сериозна вина.

"Не искам да коментирам. Наистина топката излизаше в аут, Пламен изпусна и топката излезе в ъглов удар. Стават грешки, но не бива от такива непредизвикани грешки да даваме възможност да ни вкарат голове". 

Бившият наставник на Лудогорец коментира и включването на Гикиевич в последните 25 минути на срещата, когато "Левски" заигра с двама нападатели и схема 4-4-2.

"Ситуацията ме принуди да играем с двама нападатели, тъй като дали ще загубим с един или с три е все загуба. Не мога да кажа, че футболистите не се опитаха, но късно реагираха. Още от началото трябваше да играят така, за да си направят мача по-лесен. Има някакъв страх, че можем да загубим топката и само я губехме. Просто време да добият тази увереност ,че могат да контролират топката и от там за създават положения.

Стоев, подобно на Гонзо, беше лаконичен относно шансовете на "Левски" за топ 6, което зависи от Ботев.

„По принцип винаги има теоретични шансове, но нека Ботев спечелят първо. Вече не всичко зависи от нас. Надявам се другите отбори да играят за себе си, а не за други".

Треньорът призна и превъзходството на Лудогорец и в същото време подчерта, че в "Левски" промяната не може да стане от днес за утре.

"Лудогорец в момента е най-добре стоящият спортно-технически тим. От 20-я метър не гледахме към вратата. Това им казах, че трябва да гледат към вратата. Има ситуации, в които стигаш на определен периметър към вратата и шутираш. Пак казвам, няма как да стане толкова бързо тази промяна. Показателно е, е след гола поне се опитахме да направим това, което правим в тренировките".

Накрая Стоев даде разяснение на това защо е сменил изпълнителите в "Левски" и не пусна Божидар Краев, който записа 3 мача като титуляр от началото на сезона.

"Твърде много искаме от това младо момче. Още не е готов за сериозните двубои. Той все пак е на 17 години. Има доста неща, върху които трябва да се работи. При всички не се получи. Получи се чак след гола. Тогава започнахме да владеем топката".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички