Стоянович посочи главната цел преди Левски за мача с ЦСКА


Стоянович посочи главната цел преди Левски за мача с ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на Левски

1404 0

Наставникът на Левски Славиша Стоянович сподели очакванията си преди сблъсъка между "сини" и "червени" тази събота. И двата отбора делят първото място в първенството, като ЦСКА има по-добра голова разлика.  "Дербито е дерби. То носи специална емоция и означава много за феновете, които подкрепят Левски и ЦСКА. Естествено, ние трябва да подходим професионално и да намалим емоциите до минимум и да се концентрираме върху самия мач и това, което ще се случи на терена", започна Стоянович. 

"Нашата главна цел е отборът да се съсредоточи върху задълженията му на терена в тези 90 и повече минути.Така е. В края на краищата това е мач за 3 точки. Подобни дерби срещи носят емоция и мотивация за следващите двубои. За феновете и спонсорите подобни срещи са важни. Така че от една страна това е само един мач за 3 точки, а от друга е нещо много повече. Сигурно това е важно за мотивацията ни през следващия период. Вероятно сега имаме по-голям брой конкуренти като ЦСКА и Лудогорец, докато на Цървена звезда бе много по-лесно с един съперник в лицето на Партизан. Всички искаме да имаме по-дълъг период без загуба, но във футбола никога не може да планираш какво точно ще се случи", сподели треньорът пред Diema Sport. 

"От една страна това ще бъде един момент, в който Левски ще може да си отговори на много въпроси, като например какво е реалното ни състояние. Този мач е важен и заради това – да видим къде сме в действителност. След дербито имаме дълъг период пред себе си – първо тежък мач със Славия, след паузата за национални отбори срещаме Лудогорец. Това е период, в който може да видим къде сме. Мисля че в нашия отбор има няколко подобни играчи. В дербито винаги може да изпъкне някой нов футболист. В този мач има специално внимание от журналистите, всички камери са насочени към терена…Всяка грешка е двойна грешка, всяко добро отиграване има добавена стойност. Така че винаги може да се появи играч, който да се издигне в очите на феновете в такъв мач при добра игра”.

СТОЯНОВИЧ СЪС СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ ПРЕДИ МАЧА С ЦСКА

"Два месеца не е много време. Всъщност дори е много малко, тъй като не може да се промени кой знае какво. Не знам как е било преди мен, тъй като впечатлението ми е само от кадрите, които съм анализирал. Аз следвам единствено своята философия и това по какъв начин играе моя отбор. Вие, журналистите и хората, които следят Левски в последните 1-2 години можете да кажете по-добре дали нещо се е променило. Аз единствено следвам своята философия да играе атакуващ и нападателен футбол. Ако искаш да си на високо място в класирането трябва да играеш по този начин", допълни още той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички