УЕФА пак се подигра с ЦСКА: "Червените" играли за Купата срещу Монтана, а след това и срещу Ботев (СНИМКА)


УЕФА пак се подигра с ЦСКА: "Червените" играли за Купата срещу Монтана, а след това и срещу Ботев (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

4834 0

Сайтът на Европейската футболна централа УЕФА за пореден път допусна сериозен гаф относно българските отбори. В централата очевидно продължават да не разбират, че в професионалния футбол в България има два отбора с подобни имена - ЦСКА-София и ЦСКА 1948.

През седмицата се изиграха мачовете от 1/16-финалите за Купата на България, в което участие взеха и двата тима с името ЦСКА. Тимът от Първа лига се изправи срещу Монтана и спечели с 2:0, докато отборът от Втора лига загуби с 1:4 от Ботев Пловдив.

В сайта на УЕФА обаче не става ясно кой отбор срещу кой съперник се е изправил, след като в страницата с резултатите от 1/16-финалите пише, че ЦСКА-София са играли както с Монтана, така и с Ботев Пловдив.

Това обаче далеч не е първата подобна изцепка на централата. По-рано през сезона от там обявиха, че Литекс ще играе срещу Рига в квалификациите на Лига Европа, а малко след това неразбориите продължиха, като от УЕФА все още не знаеха как да нарекат тима на ЦСКА-София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички