Стоилов: Привържениците на Левски и аз бяхме отчаяни от отбора


Стоилов: Привържениците на Левски и аз бяхме отчаяни от отбора
Снимка: Lap.bg

1770 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, призна защо се е завърнал при "сините". Специалистът от Хасково акцентира, че е започнал дори и той да губи надежда, гледайки как играе отбора, но вижда подобрение след повторното му завръщане.

„Хората почнаха да губят и надежда, че нещо може да се случи. Нищо не може да им гарантираме, освен работа и честност в интерес на Левски. Даже за мен самият отборът показа една игра, която ме удовлетворява. Успяхме да покажем качество за контрол на мача. Футбол, който си подаваме топката и да доминираме срещу ЦСКА 1948”, каза Мъри за Диема.

„На този етап е твърде рано да правим изводи дали това е бъдещето на клуба. Даваме шанс на всички да влязат в стила на клуба. Който успее да си защити мястото, ще бъде в отбора, а аз ще бъда доволен. На този етап не може да говорим за други неща. Няма възможност за трансфери. Тези играчи трябва да изградят колектив”.

„Първата и основна причина за връщането ми бе отчаянието при привържениците. Не изключвам и себе си. Аз също бях отчаян. Оттам нататък, след като получих поканата след желанието на Миланов да напусне, то другите разговори бяха лесни. Трябва с правилна и търпелива работа да продължаваме. Клубът не е в цветущо състояние, така че първите решения, които трябваше да се взимат, бяха чисто финансови. Предоговорихме някои условия и не на последно място не се чувствам приятно в това начинание, но в името на Левски трябва да се понесат негативи. Сега трябва да вкараме ред в самия отбор, спортната част. В най-кратки срокове трябва да погледнем към школата, тъй като там е бъдещето на Левски. В най-скоро време и там ще помогнем. Финансово сме свили докъм 90% предвиденият бюджет. Трябва да се концентрираме върху работата и оптимизация на връзките. Единственото, което ще ме направи щастлив, е да бъдем в евротурнирите. Без значение в каква форма. Ще се борим докрай да докараме Левски там, защото там е мястото на клуба и второ – защото там може да генерираме уважение, респект и финанси”, коментира Стоилов.

„Надявам се да покажем срещу ЦСКА играта и желанието, което трябва да има Левски. Трябва да подобрим много детайли във футбола ни. Левски ще излезе да се бори за своята чест и достойнство. Естествено, че ще търсим и успеха. Какво ще стане на терена, е друг въпрос… Мачът е с голям заряд и привържениците ще видят отбора на терена. Когато видят, че те се раздават, ще бъдат доволни. В неделя при всички положения ще търсим победата. Бил съм в ситуации, в които класата на нашия отбор, е била много голяма в два четвъртфинала в Купа на УЕФА и между тях мач с ЦСКА. Тогава бихме с класа. Ако един играч няма увереност, е жалко да носиш екипа на Левски. 10 хиляди на стадиона и всеки един от тях иска да е на тяхното място”, коментира още Стоилов.

„Завръщането на Стойчо Младенов в ЦСКА им даде импулс с влизането в групите на Европа. Познаваме се добре. Извън терена имаме добри отношения, но трябва да се надиграваме уикенда”, завърши Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички