Стоилов: Не приемам извинения на играчи от типа "национален отбор"


Стоилов: Не приемам извинения на играчи от типа "национален отбор"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1831 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си от гостуването на Берое в понеделник. Той коментира състоянието на контузения Ноа Сонко Сундберг и на последното попълнение Абдулахи Шеху, като засегна и първата загуба за сезона на Лудогорец - срещу Локомотив (София).

"След пауза винаги съм под леко напрежение как ще стартираме. Не обичам паузите в първенството, защото 15 дни са много. Това е календарът за всички - надявам се моите играчи да осъзнават важността на всяко тяхно появяване на терена с екипа на Левски. Не приемаме извинението от типа национален отбор, за Левски всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза от емоционална гледна точка, защото победихме ЦСКА, но това не трябва да продължи дълго и време да се мисли за мача с Берое", започна той на пресконференцията си преди мача в Стара Загора.

"Не можем да гадаем за толкова кратък период как ще изглежда Берое. Николай Киров е доказал се треньор - под негово ръоводство отборите винаги са играли добър атакуващ футбол. Стара Загора е прекрасен град, футболен. Винаги има добра атмосфера за футбол. Повече ме притеснява представянето на моя отбор, защото 2 седмици почти нямахме възможността да бъдем заедно. Трябва да играем значително по-добре. В "Надежда" допуснахме твърде много грешки. Трябва да сме дисциплинарни в защита, ключът към победата обикновено е как играе отборът в защита. За домакинство и гостуване няма нужда да говорим, защото навсякъде имаме подкрепа на нашите фенове", продължи той.

"Ноа Сонко е точно във фазата, в която, хем мислим, че е близко до отбора, хем е твърде далеч. Всичко ще зависи от болката, която има в глезена. Започва да прави и двуразови тренировки. Откъм игрови дествия нямам притеснения. Той е достатъчно опитен играч, за да навлезе бързо в игровия си ритъм. Абдулахи Шеху според мен тренира достатъчно през паузата, набира постепенно физическа и игрова форма. Не можем да гадаем в момента в какво състояние е, защото и двете контроли бяха с противници под нашето ниво. Той трябва да се готви, за да се включи максимално отговорно в отбора", категоричен бе Стоилов.

"Всяка победа е ценна за нашия отбор. Ние също загубихме в "Надежда". Всички ще губят точки. Левски трябва да играе всеки мач гордо и хората да го харесват. Най-малко ме вълнува как е завършил нашият противник", завърши треньорът. А дали Шеху ще дебютира срещу Берое за "сините" четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички