Станимир Стоилов: Този отбор на Левски има потенциал да се бори догодина за титлата


Станимир Стоилов: Този отбор на Левски има потенциал да се бори догодина за титлата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1323 0

Станимир Стоилов се надява, че победата в миналия кръг в Първа лига срещу Хебър е повлияла положително на неговите футболисти и Левски ще покаже добро ниво и срещу Ботев Враца. "Сините" приемат врачани в събота, 11 март, от 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Левски в битката за титлата през следващата година

"Иска да ми се е повлияла добре победата в предишния кръг, но надали критерият Хебър Пазарджик е голямо стъпало и мерило за Левски, така че утре нашият отбор ще има възможност да покаже добро ниво – имахме тотално преимущество в Пазарджик, заслужено спечелихме. Като ритъм и динамика от мача с Хебър не съм доволен, имаше други неща, които пречеха. Основното е да играем по-добре и по-добре.

Засега, с изключение на Асен Митков, нямаме други играчи със сериозни травми, утре сутринта имаме тренировка и след това ще определим и групата за мача. Колкото до дузпата, ще решавам кой да я изпълни по време на мач, след това никога не виня футболистите. Това, че е вкарал два гола Рикардиньо, това му е задачата. Не е преимущество, за да изпълнява дузпа", заяви Мъри за очакванията си и представянето на Рикардиньо, който вкара два гола на Хебър.

Според Стоилов футболният бизнес в Левски има огромен потенциал, тъй като футболистите са прекалено млади. "Левски търси футболисти с решими проблеми. Имаме достатъчно добра група, този отбор на Левски в следващите две години може спокойно да бъде в борбата за титлата. Трябва му малко увереност, малко самочувствие – естествено, ако има напускащи играчи, трябва да има и новодошли. Ако се запази отборът ни, не виждам причина да не сме в борбата за титлата. В Европа отпаднахме заради липса на малшанс, не защото сме били слаби. Победихме отбор като ПАОК. Привържениците искат да гледат футбол, който да ги радва. Футболният капитал е налице, фенският е налице, даже и аз да не съм в Левски, този отбор има потенциал да се бори догодина за титлата“, завърши Стоилов.

Похвали към Ботев Враца за силните игри от началото на пролетния полусезон

Врачани започнаха ударно, като спечелиха домакинствата си на ЦСКА 1948 и Славия. "Специално за втория полусезон може да изкажем само суперлативи за Ботев Враца – срещу ЦСКА 1948, Славия, Локомотив Пд, моите футболисти държа да бъдат изключително концентрирани и отдадени на мача. Да не си вкарват в главите, че ги чака лесен мач. Още повече отборът на Ботев Враца, който показа силна игра в изминалите срещи от пролетния полусезон. След като си победил отбори от първата шестица, тимът показва изключително израстване".

"Тренираме всеки ден да ставаме по-добри, ако се натрупат поредица от мачове с победи, нормално е и самочувствието на играчите да се подобри, както и завършващия пас и завършващия удар. Трябва да тренираме добре, головете ще дойдат. Футболистите трябва да се абстрахират от обстановката и трябва да играят по най-добрия начин. Естествено, те са живи същества, следят медии и социални мрежи. Имаме над 6000 продадени карти, така че минимум толкова ще има утре на мач", допълни той.

"Не, не не съм доволен от тренировъчния процес тази седмица заради терените най-вече, прекалено много пречат на футболистите. Подобряването на терените през април месец ще подобри и качеството на футболистите", коментира той тренировъчния процес на клуба. Освен това Стоилов сподели, че по всяка вероятност няма да присъства на съвместна пресконференция с Наско Сираков, каквото бе обявена от мажоритарния собственик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички