Станимир Стоилов след победата срещу Хамрун: Левски трябва да грее гордо!


Станимир Стоилов след победата срещу Хамрун: Левски трябва да грее гордо!
Снимка: Domenic Aquilina / LAP.bg

3610 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов бе доволен от трудната победа на своя отбор срещу Хамрун Спартанс в първи мач от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Мъри обаче отчете, че в реванша неговият тим трябва да покаже още по-добра игра.

"Не знам какво имате предвид, че не се получаваха нещата, имахме 4-5 ситуации за гол, не можахме да вкараме. Това е наш стар проблем - завършващият удар. Да, допуснахме една атака на противника, но в евромачове, когато имаш такова преимущество, е положително", започна Стоилов.

"Естествено, успяхме да спечелим само първото полувреме на мача. Предстои ни реванш, който трябва да изиграем по още по-добър начин. Да ви кажа и този гол е победа. Беше важно накрая да отбележим, успяхме в последната секунда. Не трябва да съжаляваме и да мислим, а да се възстановим за следващия мач в първенството, а после и за реванша с Хамрун.

Левски няма право да не вземе някой мач както трябва, Левски трябва да грее гордо, още повече пред своята публика, трябва да бъдем много умни и тактически дисциплинирани, защото такъв мач, когато си победил, винаги може да ти изиграе лоша шега.

Самият аз казах, че двата отбора горе-долу са на едно ниво. Имаме минимално преимущество, трябва да изиграем втория мач още по-добре от първия. Левски ще играе футбол. Естествено, че няма да бъдем кой знае колко свежи, но с оглед на това, че вече отложихме два мача... имахме хора, които да вземат участие.

Няма да се оплаквам. Аз казах проблема - след евромачовете чисто емоционалното изчерпване в играчите, а не физическата. Вече имаме няколко възстановени играчи, така че Левски ще има 13-14 играчи, които трябва да изкарат цялата година.

Аз съм наясно от първия ден, че в такъв цикъл, с толкова малък брой играчи, ще бъде трудно. Естествено, ще разчитаме и на младите играчи, обучаваме ги, тренираме ги, те също са готови да вземат участие. Надявам се да успеем да извлечем максимума от всички мачове", завърши Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички