Станимир Стоилов след 7:0: Има още какво да се желае, но се усети разликата в класите


Станимир Стоилов след 7:0: Има още какво да се желае, но се усети разликата в класите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1696 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори след разгрома над Септември Симитли със 7:0 за Купата на България. Въпреки убедителната победа Стоилов отчете някои слабости в играта на "сините", които трябва да се изчистят. Той все пак призна, че се е усетила разликата в класите между двата отбора.

"Дано не отидем в обратната крайност на самочувствието, иначе е добре, че победихме с изразителен резултат. Всички играха изключително отговорно и сериозно. Има още какво да се желае, най-вече в контрола над топката и намирането на точните решения, там ни куца", започна Мъри Стоилов.

"Естествено, има разлика в класата. Не съм изисквал резултат от момчетата. Търсихме добър ритъм на игра и контрол на мача. Донякъде се получи, но пак се повтарям – има разлика в класите и не можем да дадем някакви генерални оценки.

И двете двойки централни защитници могат да играят много по-добре. Искам по-голяма увереност и по-голямо самочувствие от тях. За нас беше важно и е важно да играем повече мачове, за да вдигнем нивото. Когато държим ритъм 90 минути, това вдига индивидуалните качества на играчите и на отбора.

На този етап се стараем да се подобряваме с всеки изминал ден. Далеч сме от истинската същност на Левски. Най-важното е, че заедно с футболистите се стараем. Имаме все по-високи изисквания към тях, което на моменти ги затруднява, но само така може да върнем този Левски, който всички искаме. Искам да виждам играещ Левски, който винаги търси победата и да показва добър футбол.

Нормално е младите играчи да имат и спадове, и висини. Няма да мине Левски без да развива младите си играчи. Ние трябва да имаме добра сплав между добри български играчи, добри чужденци и играчи от нашата школа, които да интегрираме в първия отбор", завърши Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Гробаря от София, покорил Франция и вдъхновил легендарния Лев Яшин

Името Димитър Антонов едва ли говори много на съвременните фенове на футбола. Вратарят, който е един от първите...

Реклама

Най-четени новини


виж всички