Станимир Стоилов се завърна: Левски се отчете с разгром в 7-голов трилър


Станимир Стоилов се завърна: Левски се отчете с разгром в 7-голов трилър
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5200 0

Станимир Стоилов мина през втория си мач начело на Левски (откакто се завърна в клуба) в приятелската среща срещу Марица Пловдив. Наставникът върна отбора към многото отбелязвани попадения - нещо, което в последно време бе позабравено при "сините".

"Сините" разгромиха съперника си с 5:2, като това бе последният шанс за Мъри да добие представа за състава в игрова обстановка, преди подновяването на Първа лига. Левски играе с Локомотив (Пловдив) в неделя (12 септември).

Левски започна по-активно срещата и усилията на "сините" бяха възнаградени с ранен гол, дело на Здравко Димитров в 10-ата минута. Тимът отне топката в центъра на терена, а след това Билал Бари изведе Димитров, който вкара с плътен удар по земя и по диагонала.

Само 6 минути по-късно авансът бе удвоен, а този път Бари реализира. Димитров отново бе със сериозни заслуги, тъй като направи страхотен пробив, заобиколи противниковия страж, но ъгълът бе твърде малък за директен удар и комбинира с Димитър Костадинов, който отклони към Бари.

В 26-ата минута дойде звездният миг и за Димитър Костадинов, който вкара първия си гол за Левски. След центриране от ъглов удар Андриан Краев отклони с глава към далечната греда, където непокрит бе именно Костадинов, за когото нямаше проблем да се разпише от тази ситуация.

Гостите все пак някак успяха да върнат интригата в срещата, след като Мариян Тонев се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на новото попълнение Хосе Кордоба (39'), а пък в 55-ата минута и Илиян Йорданов вкара след грешка на Ивайло Найденов в центъра и бърза атака за гостите.

Последва затишие, което обаче предвещаваше мини буря. Първо в 77-ата минута Левски получи правото да изпълни дузпа, а след молба на Марин Петков към Мъри Стоилов и разрешение от наставника, именно Петков реализира. Две минути по-късно асистира на Антони Иванов за крайното и категорично - 5:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички