Станимир Стоилов посочи как трябва да се развива Левски и защо ще подаде оставка при нов инвеститор


Станимир Стоилов посочи как трябва да се развива Левски и защо ще подаде оставка при нов инвеститор
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

1505 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде обширно интервю пред телевизията RING, в което говори по редица теми свързани със "синия" клуб. Специалистът посочи как столичният клуб трябва да се развива и защо ще подаде оставка при нови евентуални инвеститори.

Пътят по който Левски трябва да поеме

"Може би Левски трябва да се цели в английския модел – приходи и разходи. В Англия в момента, в който имаш приходи на плюс над разходите, значи си добър клуб, добър мениджър. Естествено, в тежката ситуация, в която беше Левски предложихме създаването и съм учредител на сдружението "Левски на левскарите", каза Мъри.

"Едно сдружение, което имаше идея именно ние, левскарите да влезем всички вътре и с нашите минимални средства, които отделяме на месец или на година, да си покрием задълженията, които не можем да покрием с работата, а именно задълженията към държавните институции. Това е една прекрасна инициатива. За съжаление, според мен тя не се разви както трябва. Може би ние от клуба имаме голяма вина за това".

Ситуацията, при която Мъри ще напусне "Георги Аспарухов"

"Смятам, че моят ангажимент като левскар първо и като човек, който дойде не само да получава заплата и да спаси Левски, моят ангажимент ще бъде свършен до деня, в който дойде новият т.нар. собственик или инвеститор. Ако дойде такъв. От морална гледна точка, след като твърдя, че това е моят клуб, ако беше друг клуб, на който не съм му фен или не съм прекарал толкова години...", добави специалистът.

"С една дума клубът, на който дължа всичко и като футболист, и като треньор. Моят ангажимент е да дам възможност на новите ръководители, собственици или инвеститори да си изберат кой да ръководи чисто спортно-технически клуба. Аз съм казал, че ще подам оставка. Ако новите собственици решат да ме поканят или да преговаряме, това вече е отделен въпрос. Не е извиване на ръце, че си подавам оставката".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стоилов говори за "слугинажа" в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички