Станимир Стоилов: Казах - когато има добри терени, сме конкуренция и на най-добрите в България


Станимир Стоилов: Казах - когато има добри терени, сме конкуренция и на най-добрите в България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3293 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след нулевото равенство срещу Лудогорец в дербито на кръга от Първа лига. "Сините" изиграха най-добрия си двубой през календарната 2023-та година, а наставникът до сериозна степен отдаде това на качествения терен.

Мъри призна, че равенството е било справедливо, тъй като и двата отбора са имали своите шансове и моменти. Той посочи като проблем за отбора отиграванията в заключителната фаза от нападенията.

"В интерес на истината стана хубава футболна битка. Имаше добри моменти за двата отбора, равенството е справедлив резултат. За нашия отбор беше важно да покаже добра игра след двата неудачни мача. Аз казах, че когато имаме добри терени, сме способни да играем добър футбол и да създаваме конкуренция и на най-добрите отбори в България. Доволен съм от футболистите, от желанието, от амбицията, има още играчи, които трябва да достигнат спортната си форма, за да сме още по-точни в завършващите подавания и удари - там ни беше проблемът. Имаше доста атаки, където това бе проблемът, трябва да работим в тази насока.

Иначе имаме нужната агресия, нужната донякъде стабилност в отбрана. Техните положения бяха след наши грешки, което е наша стара слабост. Това е футболът общо взето - атмосфера, може би най-добрата в България. Без Левски и неговите фенове няма шоу. Хубав терен, хубава битка, хубава игра - това вдигат нивото. Това правят футбола по-гледаем и по-скъп.

Имахме ситуации и на статични положения, които трябваше да реализираме, но срещу нас бе сериозен отбор. Винаги е удоволствие да се гледа мач между Левски и Лудогорец" - заяви Стоилов пред "Диема спорт".

След срещата говори и наставникът на "орлите". Шимунджа заяви, че Лудогорец е бил по-близо до победата, както и че ще гони шампионската титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички