Затова Първа лига е рекордьор: Само шестима са оцелелите треньори от началото на сезона


Затова Първа лига е рекордьор: Само шестима са оцелелите треньори от началото на сезона
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

2857 0

В Първа лига футболистите често се сменяват, като през почти всеки трансферен прозорец идват нови и нови. Единствената по-честа смяна в родния шампионат е при треньорите. И настоящият сезон е поредното доказателство за това.

Смяна след смяна при треньорите

След 14 изиграни кръга от началото само 6 от 16 отбора не са направили треньорска рокада. А това само показва защо сме номер 1 в Европа по треньрски смени. Припомняме, че последните са от Лудогорец и Славия. Разградчани се разделят с Ивайло Петев, който е в оставка още след 1:7 от Нордселанд, а Иван Колев е взел решение да напусне "белите" след само месец престой.

В Славия посрещат трети нов наставник в лицето на Златомир Загорчич от началото на кампанията. Преди Колев на поста бе Хосе Мария Бакеро, който записа катастрофални резултати, а отборът все още е в дъното на класирането.

Шестимата оцелели

Отборите, които не са предприели смяна на наставника все още са: Черно море с Илиан Илиев, Локомотив Пловдив с Александър Томаш, Левски с Николай Костов, Неманя Миланович с Крумовград, Хебър с Любослав Пенев и Александър Тунчев с Арда.

Любопитното е, че 4 от отборите са в топ 6, като само Хебър и новаква Крумовград са по-надолу в класирането. Освен Лудогорец, шестият по-напред класиран отбор ЦСКА направи бърза смяна още в началото на сезона. След незадоволителни резултати смени Саша Илич с вече познатия Нестор Ел Маестро. А ако се потвърди новината, че Георги Дерменджиев ще поеме за трети път Лудогорец, то само ще затвърди тенденцията клубовете да се обръщат към бивши свои треньори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички