Специалист по спортно право обясни защо УЕФА не е уважила искането на Левски


Специалист по спортно право обясни защо УЕФА не е уважила искането на Левски
Снимка: Levski.bg

5143 0

Българският юрист Георги Градев обясни в своя Facebook профил защо молбата на Левски за преиграване на срещата реванш срещу Хамрун Спартанс не бе уважена от централата на УЕФА.

Както е известно Левски подаде контестация до УЕФА малко след загубата от Хамрун Спартанс на дузпи през изминалата седмица. От тима на "Герена" имаха претенции касаещи второто попадение на малтийците, с което те успяха да се доберат до дузпи и съответно да отстранят носителя на Купата на България.

Ето какво написа специалистът по спортно право Георги Градев:

"Поради многобройните въпроси от фенове на Левски към мен относно решението на УЕФА по отношение на искането на Левски за преиграване на мача с Хамрун заради формално нарушение на правило 8, разяснявам следното:

Правило 8 задължава съдията да повтори изпълнението от центъра поради навлязъл футболист на Хамрун в половината на Левски. Това е решение, което се взима от съдията на мача. В случая той сбърка.

Правило 5 казва, че решенията на съдията са окончателни (т.е. необжалваеми), дори когато са очевидно грешни (с едно малко изключение в практиката при показан червен картон на грешния футболист).

При това положение искането на Левски за преиграване е недопустимо, тъй като се обжалва решение на съдията (т.нар. “field of play decision”)".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Спортно-техническия щаб на Левски вече мисли за зимата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички