След по-малко от година: Спас Русев търси купувач на Левски - ето и причината


След по-малко от година: Спас Русев търси купувач на Левски - ето и причината
Снимка: БГНЕС

2597 0

Спас Русев всъщност не е собственик на Левски, а компанията "Виваком" е спонсор за следващите 3 години на "сините". След края на този период не се знае кой ще поеме финансирането на 26-кратните шампиони на България. Това мнение изрази бившият кмет на София Стефан Софиянски, който е отявлен фен на "сините", в актуално студио "Дерби".

"Доколкото знам, компанията „Виваком” пое ангажимента да издържа за три години Левски като генерален спонсор, с достатъчно добро финансиране клуба. За тези три години клубът трябва да намери пътя си, защото после „Виваком” се отказва пряко да бъде собственик. Доколкото съм информиран, Спас Русев търси друг, който да заеме мястото на Виваком", коментира Софиянски.

"Най-добрият път е истината. Казвай нещата както са, щом всичко е в ред. Сега на трети е идеалният момент да се обяви структурата на Левски, да се обясни пред акционерите, а и в публичното пространство, за да нямаме никакви притеснения.

Чувам, че един сериозен китайски инвеститор се е заинтересувал. Даже знам и кой е. Трябва да се използва този момент. Китайците търсят експанзия в Европа, търсят да правят инвестиции. Това трябва да се използва, може би не само от Левски, а и от други футболни отбори.

Не се срамуват да го правят това английските и италианските отбори, ние също не бива да се притесняваме. Но трябва да се притесняваме от тази тежка инвазия на безименни чужди футболисти", добави бившият служебен премиер, който в края на 90-те години имаше амбиция да смени Иван Славков начело на БФС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички