След пауза в шампионата само водещи отбори са взимали точки от Левски


След пауза в шампионата само водещи отбори са взимали точки от Левски
Снимка: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

2409 0

Левски подновява битката в Първа лига в четвъртък (14.09), като "сините" посрещат отбор на Пирин на "Герена". Играчите на Николай Костов получиха дълга почивка от седмица в паузата на националните отбори. Срещата е от шестия кръг, като бе отложена заради мачовете на столичани в Европа.

Статистиката е на страната на Левски

Поглеждайки към статистиката, Левски печели в 6 двубоя от последните 10 години след подновяване на шампионата. А загубите са от водещи отбори в първенството като Лудогорец, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, пише "Тема спорт".

В четири от случаите Левски е домакин като печели три от тях и допуска една загуба. А тя е именно от разградчани през 2013 година, тогава начело на Левски е Славиша Йоканович.

Победите идват срещу отборите на Славия през 2014г. и 2015г., Нефотхимик през 2016 г., Черно море през 2019 г, Етър през 2020 г. и срещу Берое миналата година. Само веднъж "сините" завършват наравно през 2021 г. срещу Локомотив в Пловдив. Общият баланс от 10 мача е 6 победи, 3 загуби и 1 равенство.

Предвид това, въпреки че Пирин не фигурира в списъка, то "орлетата" изглеждат като удобен съперник за Левски в момента. Благоевградският тим не е в особено добро състояние, като в последната си контрола допусна загуба с 0:4 от ЦСКА 1948. Въпреки тежкото поражение наставникът на Пирин Иво Тренчев заяви, че отборът ще опита вземе точки на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички