Славиша Стоянович посочи най-трудното за него в Левски и поиска репортаж за феновете


Славиша Стоянович посочи най-трудното за него в Левски и поиска репортаж за феновете
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

999 0

Наставникът на Левски Славиша Стоянович коментира много теми, свързани с отбора. Той засегна подготовката на тима, какво е развитието му толкова скоро преди подновяването на шампионата, както и кое го затруднява най-много.

"Има моменти и на рокендрол, и на блус, и на други стилове в музиката. Но по принцип съм доволен от засега малката трансформация на отбора. Трябва да вървим по този път. Нямахме много време, но искаме да сме по-силни, отколкото през есента. Положителното беше да изкристализираме групата, да направим подготовка във физически план за повече агресия, да направим схеми, но има още работа. Всичко беше наред там – времето, хубави мачове.

Най-трудното за мен в момента е да намерим точните позиции на играчите, да установим хармония вътре на терена и играчите да дават максимума си. Засега още има дисбаланс – на някои позиции имам много възможности, на други пък нямам. Затова футболисти може да играят на непривични позиции. Те са професионалисти и засега нямам проблеми, но искам да е още по-добре. Надявам се новите да свършат работа. Много е трудно сега, когато нямаш възможност да пътуваш и да гледаш играчите на живо, невъзможно е заради рестрикциите и мерките в различните държави" - сподели Стоянович пред "ТВ+".

След това специалистът за пореден път заля с похвали привържениците на "сините", които направиха много, за да излезе клубът от тежката ситуация, в която се намираше. Славиша Стоянович дори призна, че трябва световна организация да направи репортаж за феновете.

"Мисля, че това е уникален пример в света на футбола. Доста са примерите за еднократна помощ, но това, което правят феновете на Левски вече повече от година е уникално! Трябва да дойде някой от световна организация, от УЕФА или по "Евроспорт" да се направи голям репортаж как трябва да се обича клуб и то от поколение на поколение. Рядко се вижда такава любов! Повярвайте, много треньори биха плащали, за да имат пълен стадион и такава подкрепа, но сега това не е възможно. Първо трябва да оцелеем, да покажем хубави игри и когато е възможно, да преследваме трофеи" - споделя Славиша.

Той обсъди и любовта си към Левски: "Преди да дойда тук, познавах Левски, нормално е. Знаех величината на клуба. Но като започнах тук работата си и имах късмета да стартирам с поредни победи, като усетих любовта на хората към клуба, колко много значи Левски за тях по улицата, в ресторанта, на митницата…

Липсваха ми такива неща в моя живот, бях шампион на Югославия, взимал съм и суперкупа, мачове в квалификациите в Шампионска лига и на национални отбори, но само в Звезда и тук усещам тази любов. От първия момент имах подкрепа. Това е много важно – любовта и подкрепата, а не парите. Да правиш нещо за някой, който след това ще бъде доволен и с усмивка".

А Наско Сираков отхвърлил Йовов за нов директор в Левски и към момента няма кандидати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички