Славия надлъга 10 от Левски и взе победата в столичното дерби от Първа лига


Славия надлъга 10 от Левски и взе победата в столичното дерби от Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

4420 0

Отборът на Славия успя да победи Левски с минималното 1:0 като домакин в столичното дерби от деветия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Калоян Кръстев, а малко след това "сините" останаха с човек по-малко на терена след червен картон на Живко Атанасов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 35-ата минута Славия откри резултата. Георги Петков изрита топката силно напред, а отбраната на Левски не се справи добре при борбата за първа топка. Така Калоян Кръстев получи възможност да се отскубне сам срещу вратаря Николай Михайлов, а след това и да реализира - 1:0!

Само минута по-късно Левски остана с човек по-малко на терена. Атанас Кабов опита да попречи на бързото изпълнение на свободен удар на Левски, на което Живко Атанасов реагира остро и необмислено, изблъсквайки го на земята. Съдията веднага му показа директен червен картон, докато Кабов получи жълт.

В края на първата част Славия пропиля страхотна възможност да удвои преднината си. Трима футболисти на домакините се озоваха в наказателното поле, като в крайна сметка Кабов стреля към вратата, но ударът му премина на сантиметри от гредата. Малко по-късно Адриан Краев стреля опасно с глава, но топката излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След час игра Левски бе много близо до изравнителен гол. Матео Стаматов показа отлична игра по левия фланг, взаимодействайки с Мартин Райнов. Крайният бранител стигна почти до аутлинията, откъдето центрира към далечната греда. Здравко Димитров успя да засече подаването от въздух, но ударът му излетя над вратата.

В следващите минути Левски така и не успя да намери път към вратата на Славия, като численото преимущество на "белите" спомогна за това. В последните минути домакините успяха да накъсат играта и да не позволят на своя съперник да не организира нищо опасно пред вратата на Георги Петков.

Това бе едва втора победа за Славия от началото на сезона, която обаче не промени позицията им - 13-та, с актив от седем пункта. Левски пък регистрира четвъртата си загуба през новия сезон и остава на 9-то място с 11 точки.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Днешният сблъсък между Славия е Левски е под номер 144 в историята на тяхното съперничество. И "бели", и "сини" влизат в двубоя с колеблива форма и резултати. В последния кръг Левски записа равенство у дома 0:0 срещу Ботев Враца, докато Славия загуби с 1:2 гостуването на Монтана.

"Белите" кретат на незавидната предпоследна позиция с едва 4 точки, докато Левски е осми с 11. Двубоят ще е интересен и с повторния дебют на руския специалист Александър Тарханов начело на Славия. Той няма да може да разчита на двама основни играчи - Милен Гамаков и Филип Кръстев.

С доста проблеми е и треньорът на 26-кратните шампиони Георги Тодоров. Той е сигурен само за отбраната, където ще разчита на Стаматов, Алекс Петков, Живко Атанасов и Найденов. В халфовата линия се завръща Мартин Райнов. С контузии са близнаците Цоневи, а Илия Юруков и Станислав Иванов не са на разположение по решение на ръководството.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: Георги Петков, Андреа Христов, Христо Попадийн, Филип Антовски, Радослав Терзиев, Георги Вълчев, Атанас Кабов, Янис Карабельов, Емил Стоев, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Алекс Пеков, Живко Атанасов, Матео Стаматов, Мартин Райнов, Орлин Старокин, Тома Даске, Паулиньо, Здравко Димитров, Андриан Краев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички