Сираков: Много по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион


Сираков: Много по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион
Снимка: Официален сайт на Левски

1253 0

"Много по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион". Това заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков. Той говори по време на отдаването на почит на клубния патрон Васил Левски, поднасяйки венци пред неговия паметник в столицата. Вчера стана ясно, че стадион „Георги Аспарухов“ е даден на концесия от държавата, а легендата на столичния град благодари на премиера Бойко Борисов за съпричастността към Левски и българския футбол.

"Държавата не ни е дала стадиона на концесия, Павел Колев го обясни подробно. Въпреки това използвам случая да благодаря лично на премиера Борисов, който направи невъзможното и показа, че е съпричастен със съдбата на целия български футбол. Жалко е, че не можем да му се отблагодарим подобаващо", заяви Сираков пред журналистите.

"Обръщам се към останалите институции да бъдат експедитивни да проведем тази финална стъпка в най-близко бъдеще. И в мечтите, и в плановете ми е отпреди девет месеца. Това е основното нещо, което ме вълнува. При нас борбата за оцеляване продължава. Ако искаме да превърнем Левски в един европейски отбор и да стъпи на друга основа, първото е да намерим партньор или стратегически инвеститор, и да имаме европейски стадион“, продължи той.

На въпрос на БГНЕС относно това, че от Министерството на младежта и спорта няма да има държавно финансиране, Сираков побърза да потвърди: "Разбира се че няма да има, ние сме частно дружество – самият сектор А, който е недостроен, е собственост на акционерното дружество. Държавата прави това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас. Много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион", добави Сираков.

"Това е ден, в който трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите бълргари, който е наш патрон. Каквото и да кажа, ще бъде малко. Трябва да си спомняме с почит и уважение за делото на този велик българин", завърши "синята" легенда. А ето какво обясни за концесията Павел Колев вчера. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички