"Синя България" връща Йовов на "Герена"


"Синя България" връща Йовов на "Герена"
Снимка: БГНЕС

1266 0

Бившият футболист и спортно-технически директор на "Левски" Христо Йовов скоро отново може да е много близо до любимия си тим. Той е получил предложение да стане лице на тръста "Синя България", както и да бъде избран в Управителния съвет на сдружението. То има Общо събрание следващия месец и Йовов ще може да бъде избран, пише "Тема спорт”.

"Синя България" има място в УС на ФК Левски и се очаква в скоро време да придобие и 15% от акциите на тима от „Герена". Това означава, че Йовов ще може да присъства на сбирки на съвета, когато се разглеждат спортно-технически въпроси.

В ръководното тяло на клуба в момента има четирима членове (Иво Тонев - председател, Константин Баждеков, както и "Синя България" и Националният клуб на привържениците като юридически лица), но скоро те трябва да набъбнат на 7. Това ще бъде дискутирано на 27 януари от 14:30 часа, за когато е насрочена следващата сбирка. На нея ще бъде обсъждан и бюджетът за 2015 година.

От "Синя България" обявиха, че на него ще искат да се разгледат и в детайли средствата, които ще отиват в Детско-юношеската школа. Тръстът в момента разработва проект, с който да подпомогне съществуването й. Освен това в момента негови членове работят по различни бизнес начинания.

В момента върви реализацията и на "Бизнес клуб Левски". В него ще членуват хора, които на година ще даряват по хиляда лева на клуба. В петък, 30 януари, ще има и пресконференция - тя ще е ден след учредяването му.

Днес представители на "Синя България" ще посетят Панагюрище. Сбирката ще е в 18:00 часа в камерната зала на театър Дом-паметник. Гост на срещата ще бъде и директорът на школата на Левски на стадион "Раковски" Станислав Ангелов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички