"Синя България" иска от Гонзо концепция за развитието на отбора


"Синя България" иска от Гонзо концепция за развитието на отбора

10757 1

Тръстът "Синя България", който на общото си събрание на 30 август ще реши дали да придобие 15 процента от акциите на Левски, призова ръководството за конкретни действия. Сдружението може да вземе част от дяловете на "сините", като се ангажира с част от финансирането.

От организацията поискаха спортният директор Георги Иванов да представи концепция за първия отбор, така както Даниел Боримиров направи за школата, пише вестник "Тема спорт".

"Със задоволство отбелязваме, че част от посланията на тръста във времето от неговото учредяване през февруари 2014 г. до днес са чути в ПфК Левски. Пример за това е представената през миналата седмица концепция от Даниел Боримиров за развитието на юношеската школа на клуба. Смятаме едновременно с това, че своите концепции за развитието на Левски трябва да представят още Георги Иванов (спортна) и Константин Баждеков (финансова). От тези концепции привържениците на Левски трябва да разберат по какъв начин и в какви срокове Левски ще се завърне на историческото си място на лидер в българския футбол.

Тръстът е готов да окаже всякакво съдействие при подготвянето и представянето на тези концепции. Смятаме, че отсъствието на такива концепции до момента е причината за липса на чувство за стабилност и единство сред привържениците на Левски по отношение изграждането на тима и неговото представяне. Така няма как да се изгради доверие сред привържениците, както и трайна подкрепа от тяхна страна.

Ако декларациите за нов курс на управление и прозрачност останат само такива, то това ще нанесе нови морални и икономически щети върху футболния клуб чрез трайния отлив на публика от стадиона", се казва в декларация на тръста.

"Тръст "Синя България" няма да позволи да бъде използван като средство за потушаване на напрежението между привържениците на клуба и ръководството на Левски, начело с мажоритарния собственик Тодор Батков, включително и чрез получаване на дял от клуба. С възможните средства тръстът ще настоява, а и прави необходимото, Левски да бъде ръководен професионално и от експерти на всяко едно ниво в клуба", завършват феновете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички