"Сините" фенове събират милион за любимия клуб


"Сините" фенове събират милион за любимия клуб

992 0

Близо 1 милион лева на година ще е финансовият ангажимент на фенския тръст "Синя България" към Левски, пише вестник "Преса". Организацията реши да приеме предложените от собственика Тодор Батков 15% от акциите. Това трябва да се случи в средата на октомври след общото събрание на клуба. На него се предвижда дълговете към самия Батков в размер на 25 млн. лв. да бъдат включени в капитала на дружеството.

Акциите ще бъдат предоставени на тръста напълно безплатно. Запалянковците ще трябва да осигуряват съответния дял от бюджета. Това ще става чрез различни механизми - например дарителска кампания, която ще стартира още от есента. Разработва се и проект за бизнес клуб, в който ще се влиза срещу подпомагане на Левски с определена сума (минумум 1000 лв. на сезон). А участващите фирми ще получат солиден брой потенциални клиенти - фенове ще ползват стоките и услугите им с намаление. Приходи ще се генерират и с организиране на приятелски мачове срещу големи клубове, подобни на юбилейния двубой срещу Лацио през май.

Ако Батков удържи на думата си, "Синя България" ще получи място в управителния съвет на Левски. Ръководен пост вероятно ще бъде предоставен и на Националния клуб на привържениците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички