Левски съживява атаката си с унгарски национал


Левски съживява атаката си с унгарски национал

1689 0

Ръководството на Левски ще направи опит да привлече Кристиян Немет, разбра "Тема Спорт". "Сините“ спешно искат да вземат качествен нападател, защото треньорът директор Георги Иванов не е доволен от формата на Валери Домовчийски и Валери Божинов. Той вече е обсъдил няколко варианта за атаката с Димитър Димитров, който ще поеме отбора от зимата. Сред тях е и унгарският национал Кристиян Немет.

Той е роден на 5 януари 1989 година, висок е 180 сантиметра. Започва кариерата си в един от кошмарите на ЦСКА - МТК. През 2007 година правата му са откупени от английския гранд Ливърпул, когато там отидоха няколко млади играчи, между които и Николай Михайлов. Немет прави силни мачове за втория тим на мърсисайдци и през сезон 2007/08 е избран за Играч №1 на дубъла на "червените“ и на цялото първенство. После обаче започват да го преследват контузии и така и не записва официален мач за първия отбор - играе само в контроли. През 2009 година е преотстъпен в Блекпул, а след това и в АЕК. В последния тим се представя добре и след това Олимпиакос откупува правата му от Ливърпул. Но и клубът от Пирея предпочита да го дава под наем - праща го последователно в Олимпиакос Волос, МТК и Ваалвайк. От лятото на 2012-а до края на миналата кампания Немет е бил част от Рода Керкраде. За холандския отбор има 45 мача, в които е вкарал 10 гола.

Пред Левски има още два варианта за нападател - те са румънци. Първият е Александру Йоница. Той е роден на 5 август 1989 година в Букурещ, висок е 185 сантиметра. От 2006 до 2010 година е част от Рапид (Букурещ). След това е продаден на германския Кьолн. През сезон 2012/13 се връща в Рапид и в 24 срещи за първенство реализира 5 попадения. През миналата кампания е бил част от турския Ордурспор. В момента е свободен агент.

Другият е 32-годишният бивш национал Даниел Никулае, който за последно е бил в Рапид (Букурещ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички