"Синият" кошмар продължава: Славия надви Левски с късен гол на "Георги Аспарухов" (ВИДЕО)


"Синият" кошмар продължава: Славия надви Левски с късен гол на "Георги Аспарухов" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7510 0

Левски се спъна за пореден път срещу Славия в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Момчетата на Станимир Стоилов записаха седми пореден мач без победа, като загубиха от белите с 1:2 у дома на "Георги Аспарухов".

Още в началото на срещата гостите успяха да поведат. Ахмед Ахмедов успя да вкара, но неговото попадение бе отменено от ВАР поради засада. В крайна сметка, "сините" поведоха в 20-ата минута - голът бе дело на Ивелин Попов с глава.

Втората част буквално започна с дузпа. Галин Иванов игра с ръка в наказателното си поле. Зад топката застана голмайсторът Ивелин Попов, но ударът му бе спасен от Светослав Вуцов. Оттам насетне крахът за домакините бе пълен.

В 77' Емил Виячки успя да изравни след неразбирателство в защитата на Левски, причинено от корнер. Славия стигна до пълен обрат в последната минута на редовното време, след като Галин Иванов бе изведен в предни позиции. Капитанът на "белите" върна елегантно назад, а там бе Ерол Дрост, който с плътен удар оформи крайното 2:1 за своите.

След края на най-старото столично дерби Левски е вече шести с актив от 29 точки, а Славия се изкачи до четвъртата позиция и е с 32 пункта.

БОЙ И АРЕСТИ НА "ГЕРЕНА" (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът на "Георги Аспарухов" стартира ударно. Ахмед Ахмедов бе изведен зад защитната линия на "сините" и успя да преодолее Пламен Андреев, вкарвайки топката в мрежата. ВАР обаче се намеси веднага и отмени попадението поради засада на деветката на "белите". Галин Иванов получи шанс след това за гол, но ударът му мина встрани на вратата.

Резултатът бе открит в 20-ата минута. Хосе Кордоба пусна чудесна топка за Уелтън, който проби на фланга и намери дублиралия го Вандерсон Цунами. Вторият центрира в малкото наказателно поле, а там, от непосредствена близост и с глава, Ивелин Попов отбеляза - 1:0 за Левски.

След гола преобладаваше борба за центъра на терена. Левски пресираше здраво и не даваше на гостите да дишат спокойно. Славия бе принуден да се защитава и да чака своя момент на контраатака. Андиран Краев, Уелтън и Хосе Кордоба си пробваха късмета от дълго разстояние, но нито един от ударите не намери целта. В самия край на първата част Миланов стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на Светльо Вуцов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините, след като Галин Иванов блокира удар с ръка в собственото си наказтелно поле. Зад точката за дузпа застана Ивелин Попов, но ударът му бе спасен от Вуцов. След 11-метровия наказателен удар Левски продължи да държи кълбото повече и да не дава шансове на "белите" да изнасят играта в предни позиции.

В 64' Роналдо отне в половината на гостите и напредна към наказателното поле, ударът му обаче бе неточен и по никакъв начин не затрудни Светослав Вуцов. 6 минути по-късно бразилецът получи още една перфектна възможност за гол, но не успя да се възползва от нея, като ударът му мина покрай вратата.

В 77-ата минута, след карамбол в защитата на "сините", предизвикан от центриране от корнер - Емил Виячки, се възползва максимално и с хубав удар от воле матира Пламен Андреев, като не му остави никакви шансове и изравни резултата на "Георги Аспарухов" - 1:1.

В 90-ата минута Славия организира страхотна атака. Изведен бе Галин Иванов, който навлезе в накзателното поле на "сините". Там той върна елегантно с пета за резервата Ерол Дрост, който с плътен удар по земя оформи крайното 2:1 за Славия.

Стартови състави:

Левски: 1. Пламен Андреев (К) – 2. Жереми Петрис, 23. Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами – 8. Андриан Андреев, 30. Филип Кръстев – 18. Роналдо, 7. Георги Миланов, 17. Уелтън – 10. Ивелин Попов

Славия: 21. Светослав Вуцов – 83. Христо Попадийн, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес – 93. Кемело Нгуена, 22. Дарко Тасевски – 8. Емил Стоев, 33. Галин Иванов (К), 88. Тони Тасев – 9. Ахмед Ахмедов

Левски - Славия по ТВ: Къде да гледаме дербито от Първа лига?

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Станимир Стоилов е на седмо място във временното класиране с актив от 29 точки и голова разлика 24:9. Този на Златомир Загорчич е на пета позиция, също с 29 пункта, а балансът му е 19:15.

За последно Славия и Левски се изправиха един срещу друг на 12 октомври в отложена среща от 3-ия кръг на Първа лига, която трябваше да се проведе още през лятото, но тогава не се състоя заради европейските ангажименти на "сините".

Именно след загубата с 1:2 на стадион "Александър Шаламанов" 26-кратните шампиони на България влязоха в серия от 5 поредни равенства - срещу Септември София (0:0), Локомотив Пловдив (1:1), ЦСКА 1948 (0:0), Черно море (0:0) и Спартак Варна (2:2).

В същото време славистите изиграха четири мача след успеха срещу Левски, в които записаха победа, загуба и две равенства - 0:3 от Локомотив София, 1:1 с ЦСКА 1948, 2:2 със Спартак Варна и 1:0 срещу Черно море.

*Главен съдия на днешния сблъсък ще бъде рефер №1 на България - Георги Кабаков!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички