Силно желан в Левски българин: Колкото по-рано извън Първа лига, толкова по-добре


Силно желан в Левски българин: Колкото по-рано извън Първа лига, толкова по-добре
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2144 0

През зимната пауза Левски опитваше да привлече българския национал Алекс Колев. 31-годишният нападател се радва на чудесен сезон в елита с новака и дебютант Крумовград, като дори е голмайсторът на Първа лига с 10 попадения и 3 асистенции (толкова голове има само още Георги Николов - който е и с една асистенция).

Самият Колев също изрази желание да премине при "сините", но до сделка не се стигна, тъй като двата клуба не успяха да се разберат. Той има договор до следващото лято със своя отбор. Освен в България (с екипите и на Ботев Пловдив, Берое и ЦСКА 1948) той е играл още в Белгия, Полша и Казахстан.

Алекс Колев вярва, че за всеки българин е по-добре да играе извън Първа лига

Алекс Колев в действие

В любопитно интервю Алекс Колев откровено призна, че е по-добре за всеки футболист да излезе в чужбина възможно най-рано. Той призна, че зад граница се работи по-добре, отколкото в България.

"Нямаме извънземни футболисти, трябва да играем като отбор добре. Имаме добри футболисти, които играят в добри отбори, не са много за жалост. Тъпчем на едно място, надявам се да се развиват по-добре школите, за да има футболисти, които излизат навън рано и да има успехи националния отбор с по-добри футболисти, които играят в добри европейски отбори.

Колкото по-рано излезе един футболист навън, толкова по-добре за него. Със сигурност навън се работи по-добре" - заяви Колев пред БНТ. Иначе в Левски Александър Колев щеше да работи с Николай Костов, който ако се задържи при "сините" още малко, ще застане до Станимир Стоилов и Ясен Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички