Ще има ли Левски нов собственик? SportLive разяснява идеята на "Синя България" - ето истината


Ще има ли Левски нов собственик? SportLive разяснява идеята на "Синя България" - ето истината
Снимка: БГНЕС

2475 0

Във вторник (9 ноември) бе разпространена информация, представена по начин, който едва ли не изкарва, че след броени дни Наско Сираков няма да е мажоритарният собственик на Левски, а контролният пакет акции ще попадне в ново сдружение с нестопанска цел.

Това категорично не отговаря на истината, научи SportLive.bg. Повод за спекулациите стана съобщение за Общо събрание на Тръст "Синя България" и по-конкретно точка 5 от дневния ред и темите, които ще бъдат обсъждани: "Приемане на решение Сдружение "Синя България" да прехвърли акциите си в "Професионален футболен клуб Левски" АД на ново сдружение с нестопанска цел, което да притежава контролния пакет акции на "Професионален футболен клуб Левски" АД".

Източник на нашата медия от Тръст "Синя България" разясни точно какво се има предвид, а то далеч не е нещо неизвестно за широката общественост.

Поема се към пътя за официализиране на идея, за която отдавна е ясна тяхната позиция, а именно - да се прехвърли контролният пакет акции на сдружение с нестопанска цел (или феновете на "сините" да притежават контролния пакет акции).

Изрично се подчертава, че към момента няма кандидати за това, които да са заявили подобни намерения. Все пак те трябва да имат готовност за осъществяването на идеята, когато се появят такива. Това обаче не може да се случи по всяко време, а на Общо събрание - именно каквото предстои по план.

Казано по друг начин - това е ход за бъдещето. Цялостната идея е отборът да е на феновете. Не може да има такова решение без Общо събрание. Ще бъде гласувано, има хипотетична възможност да има хора против, но се очаква да се приеме от всички.

Наско Сираков е дал принципно съгласие с тази идея и е "за" подобно действие. Трябва обаче да има желаещи и чак след това ще последва допълнително обсъждане на темата.

Източникът на SportLive направи кратък коментар и за финансовото състояние при "сините", признавайки, че то е по-стабилно, откакто генералният спонсор Palmsbet е в клуба, както и че задълженията към НАП се изплащат.

Четете повече за Общото събрание на Тръст "Синя България".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички