Шамари и червени картони при зрелищно равество между "Левски" и Литгекс


Шамари и червени картони при зрелищно равество между "Левски" и Литгекс
Снимка: Иван Йочев

2794 0

"Левски" и Литекс направиха зрелищно 2:2 на "Герена" в дербито от 2-ия кръг на "А" група. Освен четирите гола на "Герена" имаше шамари, червени картони, но и много качествен футбол.

Божидар Краев изведе вкара за "сините" още в 5-ата минута. Бедоя пропусна златен шанс след половин час игра, а редовен гол на Данило Асприля не бе зачетен. След шут на колумбиеца топката се удари в горната греда и тупна зад голлинията. Реферът зад вратата Никола Попов обаче не реагира, въпреки че беше ва 3-4 метра от ситуацията.

Гостите все пак изравниха в 42-ата минута чрез Рафаел Перес. На почивката пък се стигна до грозни сцени на терена. Играчите на двата отбора се сдърпаха точно преди входа на съблекалните. Резервата Аймен Белаид искаше обяснение от реферите, а Кристиян Малинов се заедя с него. Иван Горанов пък избута в гърдите Божидар Краев. Веселин Минев също запали фитила, но в край сметка играчите бяха усмирени. Белаид, Горанов и Малинов получиха жълти картони за изцепките си. 

В 52-ата минута Литекс стигна до пълен обрат след красиво изпълнение на Арсенио Нунеш.  Осем минути по-късно Роман Прохазка простреля Винисиус за 2:2. 

До края и двата отбора получиха по един червен картон. Първо в 71-ата минута Веселин Минев беше изгонен, а в 88-ата минута и Кристиян Малинов. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-интересна ситуация дойде още във 2-ата минута. Данило Асприля центрира към снажния Бьорн Йонсен. Втаратят на "сините" Боян Йоргачевич увисна, но топката освен него прескочи и нападателя на гостите.

Божидар Краев бележи за "Левски" в 5-ата минута. Петрус Бумал загуби топката в центъра, Борислав Цонев напредна и подаде в наказателното поле към непокрития Божидар Краев. Вратарят на Литекс Винисиус блокира удара му, но Краев стигна пръв до топката и я прати в мрежата.

Слаб удар на Асприля в 15-ата минута и топката попада в ръцете на Йоргачевич. В ответната атака Мигел бедоя се опита да прехвърли Винисиус от движение но топката излезе в аут.

Литекс стигна до най-чистото си положение в 18-ата минута. Асприля слезе до аутлинията и опита подаване в наказателното поле, но Веселин Минев се хвърли в краката му и изчисти в корнер. При последвалото изпълнение Йоргачевич увисна, а Асприля стреля с глава, но топката мина покрай вратата.

В 27-ата минута Божидар Краев центрира съм Борислав Цонев, траекторията на топката обаче изненада вратаря Винисиус и той плонжира и изби, за да не се стигне до куриозен гол.

Мигел Бедоя пропуска златен шанс за "Левски" в 33-ата минута. След грешка на Гълъбов, топката попадна в испанеца, който остана сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

Георги Костадинов е изведен в наказателното поле на гостите в 35-ата минута, ударът му обаче е спасен от Винисиус.

Литекс бележи редовен гол, който е отменен. в 37-ата минута бомба на Асприля се удари в горната греда, тупна зад голлинията и излезе. Реферът зад вратата Никола Попов обаче си замълча и главният рефер Таско Тасков не зачете попадението.

Нов пропуск за гостите в 41-ата минута. Деян Иванов сбърка детински и позволи на Йонсен да подаде на Асприля, но ударът му беше спасен с крак от Йоргачевич.

Литекс все пак изравнява в 42-ата минута. Арсенио Нунеш пусна почти на голлинията към връхлитащия Рафа Перес, който опъна мрежата. И двамата бяха непокрити, а защитата проспа цялата ситуация.

На прибиране в тунела Кристиян Малинов си размени обиди с Аймен Белаид, което покачи напрежението между двата тима и те се хванаха за гушите. Сред най-активните беше Веселин Минев, а хора от щаба на Литекс успяха да разтърват играчите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Добър шанс за Литекс в 50-ата минута. Гостите можеха да вкарат директно от корнер но Бедоя беше застанал на близката греда обаче изби в корнер.

Гостите стигат до обрат в 52-ата минута. Хубав удар на Арсенио Нунеш от дистанция, неубедителна намеса на Йоргачевич и 2:1 за ловчанлии

Минута по-късно и Херни Рохас се пробва от разстояние, но топката минава встрани от вратата.

Прохазка вкарва за 2:2 в 60-ата минута. Словакът простреля вратаря на гостите с красиво изпълнение от въздуха.

"Левски" остава с човек по-малко в 71-ата минута. Веселин Минев задържа с ръце Асприля и получи втори жълт картон, което означаваше край на мача за него.

Таско Тасков пожали Петрус Бумал в 77-ата минута. Играчът на Литекс задържа за фланелката Бедоя, но не получи втори жълт картон, който беше абсолютно заслужен.

Пропуск за Литекс в 88-ата. Милчо Ангелов нахлу в наказателното поле и върна към съотборник, но неговият изстрел излезе в аут.

И гостите остават с 10 души в добавеното време Малинов е изгонен за втори жълт картон.

СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Максимилиан Карнер, Деян Иванов, Веселин Минев, Де Ноойер, Георги Костадинов, Мигтел Бедоя, Божидар Краев, Борислав Цонев, Денис Махмудов

ЛИТЕКС: Винисуис Баривера, Страхил Попов, Пламен Гълъбов, Рафаел Перес, Иван Горанов, Петрус Бумал, Кристиян Малинов, Данило Асприля, Рохас, Арсенио Нунеш, Бьорн Йонсен

ПРЕДИ МАЧА

Коренно различни са изходните позиции на двата тима преди този двубой. Домакините от "Левски" не успяха да спечелят първия си мач за сезона - 1:1 с "Ботев" (Пловдив) в Коматево. Освен това треньорът Стойчо Стоев има доста главоболя около състава. На практика "сините" са без централен нападател, тъй като Атанас Курдов и Умар Диаби все още не са картотекирани. Най-вероятно атаката отново ще води Денис Махмудов, който излезе на тази позиция и срещу "Ботев". Другият проблем пред "сините" е контузията на защитника Александър Александров, който също отпада за този мач. Леки травми след срещата с "канарчетата" имаха и Аймен Белаид, Георги Костадинов, Борислав Цонев и Боян Йоргачевич. За щастие, всички те тренираха през седмицата и ще бъдат на разположение на наставника Стоев.

В същото време Литекс стартира с категорична победа срещу шампиона Лудогорец (2:0). Сръбският специалист не може да разчита на наказания Виана, който ще претърпи операция. Все още травми лекуват Илия Миланов, Кирил Десподов и Александър Цветков. Всички остали са на линия.

Интересен факт е, че в този мач и двата отбора ще бъдат без треньорите си на резервните скамейки. Стойчо Стоев и Люпко Петрович получиха наказания след първия кръг и ще трябва да поверят ръководенето на срещата на помощниците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички