Сезонът на Левски - антирекорд след антирекорд


Сезонът на Левски - антирекорд след антирекорд
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1262 0

Столичният гранд Левски изпраща срамен сезон, но не само откъм класиране. Дори в най-слабите си години, „сините“ са били най-ниско на 7-о място, което сега е недостижимо. Във витрината на клуба влизат и редица антирекорди, постигнати през настоящата кампания, пише "Труд".

В четвъртък Левски падна за рекорден седми път на своя стадион „Георги Аспарухов“ след 1:2 от Ботев (Пловдив). За „канарчетата“ това бе първи успех на „Герена“ след 30-годишна пауза. По-рано през пролетта „сините“ изравниха и 40-годишен антирекорд, след като в 4 поредни срещи не се разписаха – Черно море (0:0), Лудогорец (0:3), Локомотив (Пловдив) (0:1) и ЦСКА (0:2).

Въпросното поражение от „орлите“ бе и най-тежкото като домакин в съперничеството между двата тима. А последното 0:3 у дома бе отпреди 12 години, когато ликува Локомотив (София). През втория дял от шампионата се случи и друго невиждано до момента – във Вечното дерби „червените“ влязоха с нечувана преднина в класирането пред „сините“ – 19 точки.

През настоящата кампания Черно море спечели в София за пръв път от 62 години след обрат за 2:1. Сезонът пък тръгна с най-слаб старт след 1 точка в първите 3 кръга. Именно тогава дойде и историческата първа победа на Царско село на „Герена“ (0:1). Единствено Монтана не взе точки от 26-кратните шампиони през кампанията.

Със сигурност броят на загубите на Левски ще превъзхожда тези на победите. Това се бе случвало на 3 пъти в историята, но всеки един от тях от далечното минало. Загуба от Черно море в неделя пък ще изравни и 2013/14, когато „сините“ паднаха рекордно 14 пъти за сезон, допълват още от "Труд".

Временният треньор на Левски Живко Миланов посочи от какво имат нужда "сините", за да се върнат на победния път (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички