Сезон 23/24 - колеблив за Левски, но те събраха същия брой точки, както в сезона с Мъри преди Айнтрахт


Сезон 23/24 - колеблив за Левски, но те събраха същия брой точки, както в сезона с Мъри преди Айнтрахт
Снимка: Getty Images

1360 0

Този сезон Левски изигра няколко слаби мача, особено 3 от последните си 4 в Първа лига. Това подразни част от феновете до такава степен, че те обявиха бойкот за двубоя с Берое и неведнъж призоваха треньора Николай Костов да подаде оставка.

Сезон 23/24 все още не е провал за "сините"

Но на практика сезонът на "сините" не е толкова лош, поне дотук, в редовния сезон. Във всеки случай не е по-лош от предишния, в който отборът бе воден от любимеца на запалянковците на Левски - Станимир Стоилов, и в който отборът се класира за Лига на конференциите и изигра няколко стоплящи сърцата на феновете си срещи.

Да бъде спасен сезонът все още е в ръцете на

За това напомни страницата "Сектор А" във Facebook, като написа, че столичният гранд през настоящия сезон преди плейофите е спечелил точно толкова точки, колкото и през миналия - по 54. И през кампания 2022/23, и през настоящата на "Герена" имаше проблеми от кадрово естество, но не само. Въпреки това целта "Европа" бе постигната, на което привържениците се надяват и сега.

Какво направи Левски в първата шестица през кампания 22/23?

През миналия сезон Левски събра общо 7 точки в петте си мача в първата шестица - равенство с ЦСКА 1948 и победи над Локомотив (Пд) и Черно море. Мачовете срещу Лудогорец и ЦСКА бяха загубени. С общ брой точки 61 "сините" станаха четвърти и играха плейоф с Арда (Кърджали), който спечелиха и се класираха за евротурнирите.

В дните преди мачовете от първата шестица отборът на Николай Костов е пети, но е само на точка зад четвъртия Локомотив (Пд). Третото място, даващо право на директно участие в предварителните кръгове на Лига на конференциите, се намира на 8 точки и достигането му е в ръцете на "сините" футболисти и треньори. Те могат да направят така, че сезон 2023/24 поне да не е по-лош от миналия. А ето кои може да са първите летни попълнения в Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички