Сектор „А“ на „Герена“ остава затворен до края на годината


Сектор „А“ на „Герена“ остава затворен до края на годината

1460 0

Централната трибуна на стадион „Георги Аспарухов“ може да остане затворена до края на годината, пише „Тема спорт“. Първоначалната идея беше сектор „А“ да бъде отворен за феновете най-късно в началото на октомври. Ръководството на „Левски“ обаче клони към вариант това да стане, едва след като на него бъде монтирана козирка. Това означава, че по всяка вероятност секторът няма да бъде отворен до края на годината.

Ако той не бъде покрит, може да бъде ползван още в края на септември или началото на октомври. Почти сигурно обаче новото ръководство ще отложи пускането му в експлоатация. Причината е, че ще трябва да сложат седалките, а след това да бъдат демонтирани, когато се поставя козирката и работата ще стане двойна.

В момента по трибуната върви поставянето на ВиК и електрическа инсталации. Във вътрешността на сектора текат довършителни работи. Очаква се скоро да функционират и асансьорите. Наред с ВИП боксовете, пресложите и ресторанта, в сектора ще бъдат изградени съблекални, технически помещения, ще има дори и такива за загрявка на отборите.

Предвижда се изграждането и на музей на славата с площ над 200 квадратни метра, като част от парите за него ще са от дарения. Средства събира и сдружението "Сини сърца", което издаде книгата "100 години Левски". Приходите от нея отиват изцяло за направата на музея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички