Само в 3 случая Левски е трябвало да се справя без Уелтън, откакто е на "Герена"


Само в 3 случая Левски е трябвало да се справя без Уелтън, откакто е на "Герена"
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2099 0

Бразилската звезда на Левски Уелтън получи неприятна контузия в края на двубоя с Черно море в миналия кръг на Първа лига. Това автоматично извади крилото за днешния (27.10) сблъсък с Берое, като отсъствието му може да продължи и 1 месец.

Уелтън е със скъсани връзки на глезена, но от клуба ще опитат да избегнат операция. Затова и по никакъв повод няма да се рискува с него, докато не са категорични, че няма риск за усложнение. Няма спор, че именно той е сред най-важните играчи на "сините" и от него идват най-големите опасности.

Изключителна рядкост е Левски да бъде без Уелтън

Освен това е изключителна рядкост той да не е на разположение в състава. Откакто подписа с клуба от "Герена" през януари 2022 година броени са случаите, в които той не е играл.

И по-конкретно общо 3. През 2022 година пропуска 2 мача. Единият е заради натрупани жълти картони. На 5 юни Левски е без него в двубой срещу Черно море, но въпреки това побеждава с 1:0. В края на сезона изпуска и мача с Лудогорец заради разтежение, като този път "сините" губят с минимален резултат.

През миналия сезон 2022/23 Уелтън пропуска само един мач от общо изиграни 43. В мач срещу Лудогорец, в който "орлите" обръщат от 1:2, до 3:2, бразилецът остава на пейката. Като причини се прокрадна заради притеснение от жълти картони. В следващия кръг взима участие в двубоя срещу ЦСКА. През настоящия сезон е взел участие в 19 мача във всички турнири. Откакто е на "Герена" бразилското крило вече има 75 двубоя за "сините", в които е вкарал 15 гола и е асистирал за 11. А за днешния двубой с Берое се очаква един от играчите на Левски дори да излезе и болен в игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички