Само двама чуждестранни треньори са получавали втори шанс в Левски


Само двама чуждестранни треньори са получавали втори шанс в Левски
Снимка: Sportlive.bg

1486 0

Само двама чужди треньори са получавали втори шанс на "Георги Аспарухов", а един от тях дори и трета възможност. Това са Рудолф Витлачил и Люпко Петрович.

Чехът извежда Левски до мечтаната от 12 години титла през сезон 1964/65, но след това напуска в края на 1966 година, за да поеме Рапид. Витлачил се завръща от есента на 1969 година и си тръгва за втори път през декември 1970 година, пише "Мач Телеграф". Преди това постига дубъл.

Люпко Петрович постави началото на шампионския сезон 1999/2000. Той напусна в края на есента в посока Китай. Завърна се през 2001 година, вдигна титлата и пое отново към Азия, след като не успя да вкара състава в Шампионска лига. Два пъти на "Герена" се озова и друг сърбин - Ратко Достанич. Първият му престой обаче бе като асистент на Славолюб Муслин. Към тази група се очаква да се присъедини и Славиша Стоянович, който е спряган за завръащане на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички