Сага без край: Херо е горещото име за треньорския пост в "Левски"


Сага без край: Херо е горещото име за треньорския пост в "Левски"

3895 0

Димитър Димитров - Херо отново е едни гърди напред като кандидатура за следващ треньор на Левски, съобщава днес "Тема Спорт".

Левски се нареди до Арсенал в престижна класация

Бургазлията е актуален, след като приоритетно набелязаният Станимир Стоилов е получил първоначални устни предложения за дългосрочна работа в Астана. Така Мъри е на път да се превърне в Казахстанския Фъргюсън.

Към този момент Мъри е обвързан с договор, чийто срок е малко повече от още една година. Той не един и два пъти обясни, че няма как да бъде некоректен към работодателите си от Казахстан и би напуснал само ако не е желан от началниците си.

Част ли са Бойко Борисов и Пеевски от схемата, в която участва Спас Русев и Левски?

Ясно е, че в Левски не могат да са в непрекъснато чакане на новини в тази посока и трябва да търсят други варианти. Не е изключено след време на "Герена" да се съберат и Станимир Стоилов, и Димитър Димитров, първият като треньор, а вторият или като спортен директор, или като главен селекционер.

Такава конфигурация вече видяхме в Ботев, макар и за кратко. При "канарчетата" с тях бе и Георги Чиликов, който в момента е главен скаут. Той също е намекнал в неофициални разговори, че Херо е идеалният избор, ако ръководството смята да прави промени на треньорската скамейка.

Димитров класира Иртиш на трето място в Казахстан и спечели участие в квалификациите за Лига Европа. Неговият договор е по-краткосрочен, а и самият той няколко пъти през сезона заяви, че никак не е очарован от непрекъснатите финансови проблеми в клуба, при които постоянно най-добрите му футболисти напускат и той е принуден да прави изцяло нов отбор.

Вариант с Ясен Петров е все по-малко актуален. Пловдивския Джанини очаква развитие на предложения от Китай, където той направи име и е търсен. Милен Георгиев, който е агент на треньора, наскоро заяви, че няма смисъл да се спекулира с преговори между Левски и Ясен, защото неговите интереси на този етап са свързани с чужбина.

На този етап информациите за набелязани чуждестранни специалисти са по-скоро слухове, съобщиха от "Герена" пред изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички