С много мъка и драма Левски спечели баража за Лига Европа


С много мъка и драма Левски спечели баража за Лига Европа
Снимка: levski.bg

6847 0

Левски спечели баража срещу Верея за квота в Лига Европа след много мъка и драма на стадион "Георги Аспарухов".

"Сините" поведоха през първата част чрез Краев, но след като не успяха да затвърдят преднината си, в добавеното време на 90-те минути Бандаловски изравни и вкара срещата в продължения. 

В тях двата отбора почти не играха никакъв футбол, играта бе много накъсана и се стигна до изпълнението на дузпи. Там драмата беше пълна. Играчите на двата тима изпълниха 22 дузпи, като големият герой бе стражът на Левски Божидар Митрев, който сам отблеяза дузпа, а след това и спаси такава на вратаря на Верея, която бе решаваща.

Първо полувреме

Очаквано домакините започнаха по-активизирано срещата. Още в 6' гредата спаси два пъти Верея. Антон Огнянов центрира, след което имаше рикошет и топката отскочи от напречната греда. Нар я отклони с гърди, но отново в гредата.  Минута по-късно Нар проби през центъра и изненада вратаря с далечен удар, но я прати покрай вратата. В 19' и Верея отправи удар в посока вратата на "сините", но Кръстев се справи с изстрела на Еуженио.

В 29' срещата бе прекъсната за около две минути, след като фенове на домакините хвърлиха няколко бутилки по терена, но в крайна сметка реферът Апостолов поднови играта.

В 44' столичани откриха резултата, Сашо Александров центрира отляво, Краев от 10-ина метра засече с глава, като отбеляза в трети пореден мач на "Герена". Преди това Верея опита да създаде опасна атака. Бенгюзов направи пробив отляво, но Прохазка и Яблонски успяха да спрат атаката с общи усилия.

Второ полувреме

Наложи се принудителна смяна в състава на Левски в началото на втората част. На мястото на вратаря Кръстев влезе Митрев, тъй като младият страж след сблъсък се оказа, че има счупена лицева кост.

Верея опита да започне с по-остри атаки, но до по-сериозни положения не стигна. В В 49' Бурабия от фаул центрира за Краев в наказателното поле на Верея, но там Колев се справи.

В 53' отново от пряк свободен удар Огнянов застана зад топката, след центрирането Адениджи пусна топката към Яблонски, който беше в положение на засада. В 62' Бандаловски центрира добре в наказателното поле на Левски, но Митрев излезе напред и улови кълбото.

След като Левски буквално преспа полувремето, за да е пълна драмата в добавеното време Верея отбеляза изравнително попадение. Бандаловски реализира за 1:1 след като Митрев не успя да улови добре кълбото при центриране от корнер.

Продължения

Играта бе накъсана след редовните минути, като напрежението цареше и в двата лагера. В 98' Цветанов изчисти кълбото напред и предотврати опасността за вратата си. 

Феновете на Левски също са изключително изнервени, като отново имаше хвърлени предмети по терена, но все пак срещата не бе спряна.

В 109' Краев пое на гърди в пеналта на Верея, но бранител се включва бързо и успява да избие преди  да нанесе удар. След като двата тима не предложиха нищо до края продълженията и футбол почти не се игра се стигна до изпънението на дузпи. 

Дузпи

Играчите на двата тима изпълниха 22 дупи, като големият герой бе стражът на Левски Божидар Митрев, който сам отблеяза дузпа, а след това и спаси такава на вратаря на Верея, която бе решаваща. Иначе за "сините" пропуснаха Бурабия, Сашо Александро, а за Верея - Елиаш, Еуженио и вратарят Колев.

Преди мача

БФС изненада Левски да играят бараж за Лига Европа, въпреки че “сините” настояваха да получат директна квота за участие в турнира. Залогът на този мач е цели 215 000 евро. Победителят ще получи тази сума само за участието си в първия предварителен кръг на ЛЕ, без значение дали ще отпадне в тази фаза, или ще се класира напред.

Капитанът на Левски Веселин Минев ще пропусне мача, след като през седмицата тренираше на облекчен режим. Същото важи и за нападателя Амаду Сукуна, който няма да може да се изправи срещу бившия си отбор.

Феновете вече обявиха, че са против изиграването на този двубой и едва ли ще има много фенове на стадион "Георги Аспарухов". Привържениците или поне част от тях ще бъдат в парка до "Герена", след което ще решат как да процедират.

Съставите на двата тима:

Левски: Кръстев, Пиргов, Найденов, Нар, Краев, Прохазка, Огнянов, Бабатунде Адениджи, Ал. Александров, Бурабия, Яблонски

Верея: Колев, Инкоом, Бандаловски, Зафиров, Бен Джемия, Бенгюзов, Георги Ангелов, Елиаш, Андонов, Педро Еуженио, Калоянов

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички