Русев подобрил в пъти финансовото състояние на Левски


Русев подобрил в пъти финансовото състояние на Левски
Снимка: БГНЕС

1856 0

Директор Бизнес развитие за югоизточна Европа в "ПрайсуотърхаусКупърс" Юлиан Михов направи подробна дисекция на финансовото положение в Левски в последните 3 години. Специалистът бе гост в "Диема Спорт", където коментира наболелите проблеми в "синия" клуб.

"Неминуемо промяната на собствеността и някои ръководни фигури в Левски дават положително отражение, най-вече върху имиджа и представянето на клуба извън терена. Свидетели сме на промяната, която изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов направи. С начина, по който управлява финансите на клуба, дава една прозрачност, която искат феновете. Със самия факт, че започна да обяснява какви са причините за грешките и финансовото положение на клуба в миналото. Ако всичко това бъде съчетано с една добра маркетингова стратегия и работа на хората, пак подчертавам извън терена, вярвам, че можем отново да видим и по-добри дни за Левски", коментира Михов.

"Това, което определено може да се забележи, е, че има заздравяване на клуба във финансово отношение. Ако говорим за последните три години, определено има тенденция за съществено намаляване на някои пера от разходната част. Има също много положително развитие на основните пера в приходната част. Има драстично увеличение на приходите от спонсорски и рекламни договори. Това е нещо основно за един футболен клуб, разбира се, включвам продажбата на билети и абонаментни карти. Има почти двойно увеличение на приходите в сравнение с 2015 година", разясни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички