Роси: Мачът срещу Славия би дал друг смисъл на сезона ни


Роси: Мачът срещу Славия би дал друг смисъл на сезона ни
Снимка: БГНЕС

1072 0

Наставникът на Левски Делио Роси говори преди финала за Купата на България срещу Славия. Италианският специалист заяви, че играчите му не трябва да мислят за миналото и за статистика, а просто да излязат на терена и да играят футбол.

"Това е важен мач, резултатът би дал друг смисъл на сезона ни. Преди всичко, ако мине всичко добре за нас, това ще донесе трофей, който ще остане в историята ни. Това би било важно за клуба и за нашите фенове. Ако искаш да си голям. Трябва да поемаш отговорност. На финала няма фаворит. Щом всички казват, че сме фаворити, добре, това е част от отговорността, която трябва да поемем", заяви Роси. 

Запитан за състоянието на десния бек Милош Цветкович и дали има шанс да играе: "Изненадата може да бъде, ако аз не съм на скамейката. Цветкович е в групата с другите играчи. Нямаме проблеми с контузени играчи".

"Вече казах, че мачът е много важен. Ако всичко върви добре, ако евентуално спечелим Купата, ще е голям успех. Но не можем да кажем, че един мач ще определи целия сезон. След края на всички мачове можем да правим равносметки и да дадем оценка на представянето ни през сезона. Вече доста години се занимавам с този занаят. Няма рецепта. Зависи от хората, ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, аз бих избрал ентусиазма“, коментира Роси.

"Такъв мач винаги носи напрежение и зависи от групата играчи, които треньорът има. Понякога е нужно на един играч да се успокоява, на друг трябва да се викне за да е подготвен за игра. Важността на мача създава напрежение, но работата на треньора е да успокои обстановката“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички