Делио Роси пред Конте за №1 сред италианските треньори в чужбина


Делио Роси пред Конте за №1 сред италианските треньори в чужбина
Снимка: БГНЕС

1261 0

Допреди няколко седмици медиите в Италия критикуваха сериозно Делио Роси, след като Левски навъртя 6 мача без победа в Първа лига, включително четири поредни загуби. Тогава те твърдяха, че специалистът е в нокаут. Роси обаче успя да преобърне палачинката - сините се класираха на финал за Купата, а в шампионата си върнаха третото място.

След обрата с 3:2 над Ботев Пд в петък Делио бе обявен за най-добре представилия се италиански наставник в чужбина в мачовете през уикенда. Той бе отличен в редовната класация на calciomercato.it.

Роси получи от медията оценка 7.5. Интересното е, че той остави зад себе си мениджъра на Челси Антонио Конте, който победи през уикенда Ливърпул с 1:0. "Левски и Роси са изумителни. От 0:2 в края на първото полувреме, до 3:2 при последния съдийски сигнал. Отлично, невероятен обрат над Ботев Пловдив. Три точки в сака, общо 60 през сезона и трето място в първенството. Освен това тимът е на финал за Купата", отбелязва изданието, цитирано от "Тема спорт".

Конте пък е с оценка 7. "Отборът му удари Ливърпул на "Стамфорд Бридж". Челси не позволи на финалиста в Шампионската лига да му отбележи гол. Възпитаниците на Конте излязоха напред с гол на Жиру, а след това бяха много внимателни в защита и показаха отлични контраатаки.

Сред разкритикуваните пък са Фабио Канаваро, който води Гуанджоу Евергранде, както и треньорът на Нант Клаудио Раниери. Те имат по 4.5 т. С петица е Роберто Манчини. Той загуби със Зенит с 0:1 от Локомотив Москва и съперникът стана шампион на Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички