Роналдо: Кръстен съм на Феномена, много добре съм в Левски


Роналдо: Кръстен съм на Феномена, много добре съм в Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3252 0

Най-новото попълнение на Левски - Роналдо Соарес, даде интервю пред клубната телевизия. Играчът призна, че е кръстен на легендата Роналдо и се чувства страхотно при столичани.

Ето интервюто на бразилеца:

"Чувствам се много добре в Левски. Бях приет прекрасно и ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието и да излизам винаги като победител. Левски ме привлече с историята си и с чудесната си публика, която кара всеки футболист да се чувства комфортно на терена. Истински щастливец съм, че съм тук", заяви Роналдо в интервю за клубната телевизия.

"В Левски целите са големи и ние работим усилено, за да ги постигнем. Индивидуалните ми цели са да вкарам възможно най-много голове. На първо място обаче са отборните, а след това ще мисля за личните.

"Искам да кажа на феновете, че няма да бъде лесно за един бразилец като мен да сбъдне мечтата си, но ще дам всичко от себе си и ако това се случи, ще бъда много щастлив. Фланелката на Левски ще бъде носена от мен с гордост и достойнство".

Роналдо дебютира неофициално за "сините" в събота в контрола срещу Септември София и заяви, че е очарован от посрещането. Той обясни, че се познава с Уелтън и Цунами, което трябва да направи периода му на адаптация значително по-кратък от нормалното.

"Не бях готов за толкова топло посрещане. За първи път в кариерата ми виждам толкова ентусиазирана публика на приятелски мач. Почувствах се много добре. Все още съм нов, но ми беше много комфортно на терена в контролата. Много искам, а и съм сигурен, че ще постигаме много победи и публиката ще има поводи да се отнася толкова топло към нас", продължи бразилският нападател.

"Познавам Уелтън и Цунами. Те са много добри като хора и ще ми помогнат за адаптацията. Освен това са и невероятни футболисти.

"Разбирам и какви са методите на работа на треньора. Той ме напътства постоянно и съм му благодарен за доверието. Не е нужно много време, за да разбереш колко добър треньор е той".

Роналдо може да играе на няколко поста в атака и по всяка вероятност ще бъде използван като централен нападател или дясно крило.

"Дали отляво, отдясно или в центъра, аз просто обичам да играя. Важното е да вървя напред, а къде ще играя в даден момент, това е преценка на треньора", каза още той.

Бразилецът ще дебютира за Левски в първенството в началото на юли, когато ще играе за първи път в кариерата си и в европейските клубни турнири. Съперник на "сините" във втория кръг на Лигата на конференциите е гръцкият вицешампион ПАОК.

"Никога не съм си представял, че ще играя такива мачове и знам, че това е голяма възможност за мен. Ще бъде трудно, но трябва да се работи и се надявам с Божията помощ да успеем да излезем победители", добави нападателят.

Роналдо признава също така, че е кръстен на легендарния Луиш Назарио да Лима.

"Името ми са го избрали баща ми и неговият брат, които много са харесвали Роналдо Феномена. През 2000-та той се е отличавал много и е изпъквал пред всички останали. Щастлив съм, че нося това име. Иначе всичките ми голове посвещавам на моя брат, който почина", завършва той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички