Разочарован Николай Костов сподели някои неща от кухнята на Левски за финал


Разочарован Николай Костов сподели някои неща от кухнята на Левски за финал
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4970 0

Наставникът на Левски, Николай Костов, сподели за неудовлетворението си от тежкия сезон, който изкара начело на "сините". Днес той за последен път изведе отбора и успя да запише победа срещу Лудогорец, които обаче бяха заложили на тотално експериментален състав.

"Атмосферата не бе добра, напускането на ключови играчи ни повлия много!"

"Доволен съм от празничната атмосфера. Що се касае за мача - мотивацията ни не бе на добро ниво буквално от момента, в който видяхме, че Лудогорец излизат предимно с юноши. Започнахме лежерно, всичко беше предвидимо в действията ни. През втората част се получиха добри епизоди".

Николай Костов

Още: Георги Дерменджиев поздрави Левски, но сподели за лека горчивина...

"Бяхме с други очаквания за кампанията, понеже изчистихме много задължения, но това е положението.... Беше много сложен сезон, благодаря на целия ми екип, който се справи добре със своите задачи, но просто не се получи. Няма смисъл да връщаме лентата назад. Променят се нещата, за съжаление нямахме добра среда за работа. В спорта това е много сложно - да мотивираш играчите, те изпълняват много трудни задачи и нещата не винаги се получават. Имаше много мачове, в които имаше обидни скандирания и лоша атмосфера - няма как това да не рефлектира върху играчите. Искахме да играем добър футбол, да създаваме повече ситуации пред вратата на съперника - това ни беше планът още от началото на сезона. Заради раздялата ни с основни играчи, много неща също се промениха".

В края на интервюто Костов все пак призова за подкрепа към ръководството на Левски:

"Благодаря на всички, които подкрепяха отбора - те не бяха малко! Заминавам си с неудовлетворение, защото не успяхме да се класираме в Европа, съжалявам много за това. В Левски ключовата дума трябва да бъде "любов" - да подкрепят Боримиров и Сираков, които са начело в един нелек период. Тъжно ми е, че напускам, трябваше да се класираме поне за Лига на конференциите. В ключови мачове останахме без важни играчи и това повлия много. Извинявам се, ако съм нагрубил журналистите след някои мачове, особено след този с ЦСКА!", заяви Костов.

С човек по-малко Левски сложи край на черна серия срещу Лудогорец и изпрати Николай Михайлов и Николай Костов подобаващо (ВИДЕО)

Николай Михайлов на прощаване: Сбъдната мечта и обещание до феновете на Левски

Поне трима с последен мач за Левски, Николай Костов прави промяна в атака за Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички