Разликата с Мъри: Николай Костов загатна за първата голяма промяна в Левски


Разликата с Мъри: Николай Костов загатна за първата голяма промяна в Левски
Снимка: Levski.bg

24575 0

Още при представянето си новия треньор на Левски Николай Костов сподели, че смята да направи промени в отбора. А една от тях стана видна по време на първата контрола на "сините" срещу Пирин, спечелена с 2:1 на "Герена".

Основната промяна в Левски

Забеляза се, че има промяна в постройката на отбора. Левски игра в схема 4–1–4–1, а не както бе под ръководството на Станимир Стоилов и Елин Топузаков в 4–2–3–1. Правеше впечатление, че при преливане от нападение в защита сините се отбраняваха в постройка 4–4–2, като на върха на пирамидата през първото полувреме оставаха Преслав Бачев и Никола Бандев, а през втората част това правеха Велтон и Рикардиньо.

Играчът, който действаше пред защитата при организирането на атаките, в началото бе Асен Митков, а след това тази роля изпълняваше Асен Чандъров, пише "Тема спорт".

Също така Костов е потърсил и промяна в изпълненията на статичните положения. Като на няколко пъти сините опитаха да разиграят с къси подавания при корнерите, а не центрирания, това не донесе успех, но има още много време за подобряването на тези изпълнения. След края на контролата Николай Костов обясни защо не е очаквал много от своите играчи, но е останал доволен от показаното и дисциплината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички