"Не съм очаквал много от нашите футболисти": Костов бе строг, но справедлив след повторня дебют


"Не съм очаквал много от нашите футболисти": Костов бе строг, но справедлив след повторня дебют
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3757 0

Новият старши треньор на Левски Николай Костов говори след неофициалния си дебют след завръщането му начело на отбора. В приятелски мач "сините" успяха да победят с 2:1 Пирин Благоевград след гол от дузпа в края.

Наставникът сподели, че не е очаквал много от самата контрола и от своите футболисти. Все пак на няколко пъти подчерта, че е останал доволен от раздаването и от дисциплината, които футболистите му са демонстрирали.

2 неща във футболистите на Левски, от които Костов е останал много доволен

"Не съм очаквал много от тази игра поради обясними причини. Доволен съм от дисциплината, доволен съм от старанието. Добихме информация за нас треньорите относно качествата на играчите. Видяхме в игрови ритъм как изглежда нашият отбор, тъй като работим по някои от елементите на нашата философия.

Мисля, че съм доволен. Това беше една контрола, в която, отново повтарям, не съм очаквал много от нашите футболисти. Видяхте смесен състав, в който имаше някакъв баланс между млади и опитни, технични и добри футболисти. Резултатът нямаше никакво значение" - започна Костов.

Треньорът призна, че отборът работи и ще опита да бъде в максимално добра форма, докато започнат официалните двубои от Първа лига и от квалификациите за Лигата на нациите.

"Не съм провеждал разговор с футболисти, първите ми впечатления са много добри. Ще се постараем да влезем максимално добре в шампионата, има неща, над които трябва да работим, обаче не мога да ги обяснявам на вас, тъй като трябва да влизам в много сериозен обяснителен режим относно философията ми за играта. Това ще бъде разговор между мен и играчите.

Постоянно работим, използваме и тези видео наблюдения, с които работим над елементите от играта, особено при владенеене на топката. За това е подготовката - да се готвим и да сме максимално добре за старта.

Абсолютно доволен съм от младите футболисти, очаквах да има разминавания, имаше две-три момчета, които играха с колебания, ясно е защо. Всеки чака шанс. Доволен съм, общо взето, без да назовавам имена" - продължи наставникът.

Трансферите в Левски - Костов отговаря

За финал бе запитан да коментира селекцията на отбора. Костов призна, че се работи по нея, като даде ясно да се разбере, че еднолични решения няма да се взимат за нови футболисти.

"Селекцията е ясно, че е интересна за всички, както и за нашите фенове. Работим по въпроса, няма да има футболисти, които ще бъдат просто така привлечени в нашия отбор, без да сме погледнали максимално добре дали са нужни на отбора. Еднолично няма да се взимат решения относно нови футболисти, това трябва да е ясно на всички".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички