"Разликата между нас и ЦСКА е..." - Иво Ивков коментира задълженията на Левски към НАП


"Разликата между нас и ЦСКА е..." - Иво Ивков коментира задълженията на Левски към НАП
Снимка: Levski.bg

3509 0

Иво Ивков - изпълнителният директор на Левски, разкри по време на пресконференция на "Герена", че клубът няма задължения, които да му попречат да вземе лиценз и обясни каква е разликата между "сините" и фалиралия ЦСКА през 2016 година:

"Г-н Спецов обясни как стоят нещата с НАП. Левски има споразумение до декември. Клубът има големи задължения, но няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е следващото предизвикателство за левскарите, защото клубът не може да се справи сам, а трябва да покрие една голяма част", каза Ивков, пояснявайки, че би било хубаво до края на календарната година клубът да изплати поне 2 милиона лева на НАП.

"Разликата между нас и ЦСКА, който фалира, е, че те имаха нещастието клубът да бъде управляван доста непрофесионално. Те бяха стигнали до степен, че да не могат да обслужават другите си задължения. Г-н Спецов е прав, че ако Левски прави същото нещо, ще последва съдбата на ЦСКА", уточни синът на легендарния Кирил Ивков.

"До декември трябва да стегнем и да изчистим една значителна сума. Ако кампаниите ни са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и по други начини. Имаме план "Б", като например продажба на футболисти от "гръбнака" на отбора", поясни юристът.

Ивков разкри и че през сезон 2022/23 билетите за стадион "Георги Аспарухов" ще бъдат по-скъпи: "Билетите ще са с 20% по-скъпи. Още 10% допълнително по-скъпи от досега ще са за някои приоритетни мачове. Драстична инфлация! Увеличението на тока е огромно - 50 хиляди лева ни е сметката. Ще правим каквото можем да има и по-добри условия. По-сериозни реконструкции по стадиона в момента не са възможни".

*Още новини за Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички