Разкриха заплатата на Лукин в "Левски" - умопомрачителна е


Разкриха заплатата на Лукин в "Левски" - умопомрачителна е
Снимка: Официален сайт на "Левски"

1793 0

Доста сериозна месечна заплата ще получава в "Левски" най-новото им попълнение на тима - Сърджан Лукин. Според румънското издание "Dolce Sport" става дума за над 20 000 евро месечно.

Изданието разкрива, че годишната заплата на румънеца в "Левски" ще бъде 250 000 евро, което прави по 20 833 евро на месец и изглежда невероятно за родните стандарти.

През юли миналата година председателят на УС Иво Тонев обяви таван на заплатите в клуба от 6000 евро, но ако е вярна информацията, таванът е вдигнат доста.

Самият Лукин коментира така заплатата си при "сините": "Сумата, която ще взимам в "Левски", е близка до тази, която прибирах в Стяуа".

"Бях много добре приет на "Герена", щастлив съм. Езикът го разбирам, но го говоря трудно. Опитвам да се справя", допълни защитникът.

Лукин разкри и какви други оферти е имал, но е избрал българската. "Бяха от по-слаби шампионати - от Грузия и Казахстан, но избрах "Левски", защото е клуб с традиции в България и сега е втори в класирането, като се бори за титлата", обясни 29-годишният футболист.

Той призна, че основната му цел с трансфера си в "Левски" е да спечели място в националния отбор на Румъния.

"След като Моци, Кешеру и Препелица са си спечелили повиквателни през българското първенство, защо и аз да не го направя? То си зависи от играча. Нормално е след тези квалификации всеки да иска да бъде част от националния отбор", сподели защитникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички